Spotify får egne apps

- En perfekt plattform for apps, mener de.

01.12.11 10:21

HTML EMBED

Spotify er den største og raskest voksende musikktjenesten i sitt slag, og åpnet i går opp en ny verden av muligheter med Spotify Plattform.

Spotify Platform gir tredjeparts utviklere muligheten til å bygge innovative, engasjerende musikk-baserte apps. For oss er det neste store steget i musikalsk nytelse.

Disse gratis appene vil bli integrert med Spotify, både visuelt og funksjonelt, og kan nås og deles av millioner av Spotify-brukere gjennom den nye App Finder, som ble lansert igår i en beta utgave.

Den første generasjonen av Spotify Apps har 16 partner apps, med 12 tilgjengelig allerede nå.

- Vi har vært heldige å samarbeide med noen av de smarteste og beste merkevarene i verden for å skape engasjerende, morsom og sosiale programmer, skriver Spotify i en melding.

De 13 globale partnerne som lanserer på Spotify App Finder inkluderer Billboard, Sikring, The Guardian, Last.fm, Moodagent, Pitchfork, Rolling Stone, Songkick, Soundrop, TuneWiki og We Are Hunted, med Top10 og ShareMyPlaylists apps kommer snart.

- Vi har også tre nordiske partnere som lanserer lokale apps, inkludert Tunigo i Sverige som ble lansert i går, Gaffa i Danmark og Dagbladet i Norge, som vil lansere lokale nordiske apps snart.

- Vår integrasjon med Facebook i september har gjort flere mennesker enn noensinne begeistret dele musikk igjen, og vi har fått 7 millioner nye Spotify-brukere på litt over to måneder. Brukere våre har nå opprettet mer enn 500 millioner spillelister, et antall som har doblet seg siden juli.

- Med Spotify Platform, ønsker vi å muliggjøre innovasjon på toppen av musikk og legge til mange flere lag av musikkgleden. Vi ønsker DJs skal skape de bestene listene, og virtuelle klubber hvor folk kan samles for å høre dem, danse og synge med. Vi ønsker fans å komme nærmere deres favoritt artister, og gi store redaksjonelle samarbeidspartnere og tastemakers en måte å anbefale musikk til deg, skriver Spotify i meldingen.

Bare starten
- Dette er også hva Spotify-brukere har spurt etter. Nå kan alle nyte god musikk anmeldelser, kjøpe billetter til konserter, synge sammen med tekster, alt inni Spotify. I tillegg kan du gjøre Spotify din og lanseringen av apps er bare begynnelsen, lyder meldingen.

- Vi håper at vi alle kan få mer ut av musikk enn noensinne, står det i meldingen.

Spotifys administrerende direktør og grunnlegger Daniel Ek uttaler på konferansen i går:

- Når du tar en titt, vil du se hvorfor vi mener dette er virkelig starten på noe helt nytt for digital musikk. Vi tror dette vil føre til integrasjoner som holder spotify vakker og enkel, men som lager store musikalske opplevelser og e rdesignet for å være sosialt og morsomt. Det er det brukerne våre har spurt oss om.

Spotify Platform beta gikk live litt etter konferansen i går og en forsmak kan du få her.

For mer informasjon om programmene kan du trykke her.

Den fulle forbruker utrulling vil skje senere i desember, ifølge meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag