Spotify utfordrer iTunes

Foto: (V.Haugen, Mobilen.no)

Lanserer synking med mobile dingser.

04.05.11 16:00

Den svenske musikktjenesten Spotify går Apple i æringen når de nå lanserer synking av mp3 med mobile dingser som iPod, iPhone og Android-telefoner, i tillegg til egen musikkbutikk, melder spotify på sin blogg .

Spotify ruller ut nye versjoner av sine programmer til PC og mobil de kommende dagene, der du kan synkronisere musikken du har i programmet på skrivebordet med de mobile løsningene dine, enten det er en iPod, en iPhone eller en Android-telefon. Tilbudet gjelder også de som bare bruker den reklamefinansierte gratisløsningen til Spotify. Fram til nå har mobilløsningen kun vært forbeholdt de som betalte for abonnement av tjenesten.

Selger musikk-bunter. Et annet sikkert tegn på at selskapet går etter Apples kunder er introduksjonen av deres egen musikkbutikk, en nedlastningsløsning der brukere kan kjøpe en rekke MP3-«bundles», bunter med 10 sanger for 99 kroner eller 100 sanger for 599 kroner.

At Spotify nå kan tilby sine mer enn 10 millioner registrerte brukere både kjøp av musikk og synkronisering, avslører en ambisjon om å bli folks foretrukne musikkprogram på alle plattformer framfor iTunes. I tillegg tilbyr de en tjeneste iTunes ikke kan matche: Synking over trådløst nettverk.

– Å ha tilgang til all musikken din på mobilen er framtiden, men i dag er det bare få mobilbrukere som har denne muligheten. Vi vil gjøre Spotify-opplevelsen tilgjengelig for så mange som mulig, og på en måte som gjør at de får tilgang til akkurat den musikken de ønsker, sier Gustav Söderström, Chief Product Officer, i en pressemelding.

En annen kul greie er at du nå kan redigere musikkinnholdet på mobilen direkte fra Spotify-programvinduet ved å ganske enkelt koble den opp mot datamaskinen.

Spotify er stort sett bare tilgjengelig i vesteuropeiske land, foreløpig.

Se reklamefilmen her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.