Sprøytet inn ti mill. i Natt & Dag

De gamle eierne prøvde desperat å berge trendbladet.

23.06.08 10:54

2007-regnskapet viser at den finske eieren, Medianorth Group DY, rett før jul utvidet aksjekapitalen med vel 7,9 millioner ved konvertering av gjeld.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I null til september
I tillegg fikk Natt & Dag Forlag AS to millioner i konsernlån. Men, som NA24 Propaganda har fortalt i en serie artikler i vinter og våres, vokste pengeproblemene etter hvert over hodet på utelivsbibelen.

I slutten av mai gikk selskapet konkurs og det lille IT-selskapet Innovation Media sikret seg konkursboet for et par uker siden.

Finnene var inne på eiersiden i rundt ett år, og frem til 1. september i fjor gikk Natt & Dag i null, ifølge årsberetningen.

- I forbindelse med eierskiftet oppsto meningsforskjeller om retningen for avisens økonomiske utvikling. Som et resultat av dette avgikk redaksjonen i august 2007 og nøkkelpersoner i salgsstaben noen måneder senere, skriver styret i årsberetningen.

Minus 1,4 millioner
Den er signert et par måneder før konkursen og nylig innsendt til Brønnøysund.

- Dette forandret fokus for virksomheten som nå måtte konsentrere seg om gjenoppbygning av organisasjonen. Salget i andre halvår sank og årsresultatet ble betydelig lavere enn budsjettert, heter det videre.

Mens omsetningen i 2006 endte på 8,3 millioner, fikk man inn nesten 8,9 i fjor. Underskuddet kom på rundt 2,3 millioner i 2006 og 1,4 millioner i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag