NA24.no

Stadig flere dropper avisen

Sist oppdatert:
Færre leser aviser mens nettet vokser.

Over halvparten av oss surfer hver eneste dag. Samtidig bruker stadig færre av oss tid på å lese aviser, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

66 prosent av landets befolkning surfet på internett på en gjennomsnittsdag i fjor, det er en økning på seks prosent viser SSBs Norsk mediebarometer for 2007.

87 prosent av oss har nå pc hjemme, mens 71 prosent har bredbånd. På ti år er det en økning på henholdsvis 37 og formidable 71 prosent. I 2000 var det kun 2 prosent som hadde bredbånd.

Vi bruker mest tid på fjernsynet. Hele 38 prosent av tiden vi bruker på mediene - bruker vi på tv. Den neste på listen er radio, som får nesten bare halvparten av tiden, 20 prosent, mens internett tar opp 16 prosent av medietiden vår og avis sju prosent.

Det vil si at vi ser på tv i over to og en halv time hver dag, mens avisene blir viet en knapp halvtime. Internett vier vi stadig mer tid på og er nå oppe i 62 minutter. Hvilket er nesten 10 minutter mer enn året før.

Fortsatt leser sju av ti papiraviser hver dag, men blant de yngre leserne forsvinner flere og flere. I aldersgruppene 9 til 15 og 16 til 24 år brukes det mindre tid på papiravisene. Tidsbruken går tilbake med henholdsvis sju og fire prosent. Tidsbruken på avisene har holdt seg stabil de siste fem årene og ligger på 29 minutter på en gjennomsnittsdag.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere