NA24.no

Står fast ved kanalvalg

Foto: Riks-tv
RiksTV rikker seg ikke i forhold til valg av kanaler.

RiksTV sendte onsdag et 19 siders brev til Post- og teletilsynet. Der gir tv-operatøren svar på alle de spørsmål tilsynet har reist om kanalutvelgelsen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Rikker ikke
RiksTV står fast ved at kanalutvelgelsen er helt i tråd med konsesjonskravene.

Spørsmålene fra tilsynet handler om konkurransemessige forhold knyttet til forhandlingene mellom tv-kanalene og RiksTV. Tilsynet har også krevd innsyn i en rekke dokumenter.

- Ettersom PT har fått informasjon som inneholder forretningshemmeligheter, har vi krevd at det meste av dokumentene og deler av redegjørelsen vår unntas offentlighet. Det viktigste er uansett at Post- og teletilsynet sitter med all den informasjon de trenger for å utføre sin tilsynsoppgave, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Trekker klagesak
Tilsynet ba i juli om innsyn i en rekke dokumenter om kanalutvelgelsen, deriblant korrespondanse mellom RiksTV og selskapets advokater.

- Begjæringen om innsyn i advokatkorrespondanse og interne saksdokumenter klaget vi på. Slik saken står, ønsker vi likevel å gi PT et best mulig grunnlag for å trekke sine konklusjoner. Derfor har vi gitt PT alle dokumentene de har bedt om. Vi mener at våre vurderinger, beslutninger og avtaler med kringkasterne tåler myndighetenes kritiske blikk, sier Søreide.

RiksTV har blitt kritisert i flere medier for å favorisere kanalene til eierne NRK og TV 2. Dette har RiksTV bestemt avvist i brevet til Post- og teletilsynet.

Egen distributør
NRK er sin egen distributør i det digitale bakkenettet, og RiksTV har ikke stått for utvelgelse av NRK sitt tilbud. TV 2-kanalene har en solid posisjon, og er valgt på grunn av kanalenes attraktivitet og ikke eierskapet i RiksTV.

- Uten TV 2 sine kanaler ville ikke vi kunne konkurrere med de andre tv-distributørene. Vi er overbevist om at alle TV 2 sine kanaler ville blitt valgt også hvis det var et statlig selskap som var distributør i det digitale bakkenettet, sier Søreide.

Urimelighet
Han avviser at RiksTV i sitt valg av kanaler har forsøkt å beskytte NRK og TV 2 mot konkurranse.

- Den påstanden faller på sin egen urimelighet. Vi har valgt de mest populære kanalene. TV 2 og NRK sine argeste konkurrenter, TVNorge og TV 3 er med i vår kanalpakke. De etablerer til og med nye kanaler, FEM og Viasat4. TV 2 og NRK møter en skjerpet konkurransesituasjon som følge av RiksTV og det digitale bakkenettet. Det tror vi myndighetene har merket seg, sier Søreide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere