NA24.no

Starter Sputnik mot «vestlig propaganda»

Russland med Vladimir Putin i spissen vil gi informasjon som ikke er preget av propaganda.
Russland med Vladimir Putin i spissen vil gi informasjon som ikke er preget av propaganda. Foto: Ria Novosti (Reuters)
CNN gir seg. Nå kommer det «nøytral» informasjon.

CNN innstiller sine sendinger «som følge av nylige endringer i russisk medielovgivning», som fører til strengere kontroll av selvstendige medier. Selskapet gir ingen informasjon om når sendingene opphører, men ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass kringkaster CNN ut året.

Ifølge Kreml er vestlige medier med på å danne et feil inntrykk av Russland og verden for øvrig, og russerne lanserte derfor et nytt statsdrevet nyhetsbyrå. Byrået skal fungere som et alternativ til Vestens «aggressive propaganda», som de hevder er styrt fra USA.

– Vi vil si det som andre land tier om. Verden er lei av at ett land ser seg selv som eksepsjonelt, sier Dimitrij Kiseljov, sjef i det statlige mediekonglomeratet Rossija Segodnja.

Nyhetsbyrået, som har fått navnet Sputnik, har en nettside og et nettverk av radiostasjoner i over 30 forskjellige land, forteller Kiseljov. Hjemmesiden og radiostasjonene skal drive fra kontorer i 25 byer fra 2015, og det skal ansettes mellom 30 og 100 personer hvert sted.

Sputnik skal erstatte nyhetsbyrået Ria Novostis ikke-russiske tjenester. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere