Steria med storavtale

Foto: (Steria)

Trondheim kommune bruker 155 millioner på applikasjonsdrift.

Trondheim kommune setter applikasjonsdriften til Steria de neste fem årene. Avtalen er verdt opp mot 155 millioner kroner.

- Dette er en av de desidert største driftsavtalene vi har inngått i Norge, sier en fornøyd Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

Kommunen la ut en anbudsforespørsel i desember i fjor, og etter en prekvalifiseringsrunde sto det mellom tre selskaper.

- Vi mottok flere gode tilbud, men etter en omfattende utvelgelsesprosess føler vi oss trygge på at Steria er riktig partner for drift av vår applikasjonsportefølje, sier it-sjef Harald Moe i Trondheim kommune.

150 applikasjoner
Avtalen innebærer at Steria skal levere all sentral applikasjonsdrift i kommunen. Trondheims it-løsninger har 12 000 brukere fordelt på 150 applikasjoner. Steria skal bygge en ny it-plattform fordelt på to datasentre, ett i Trondheim og ett i Oslo.

Etter hvert som den nye plattformen blir klar skal alle applikasjoner og data migreres over fra eksisterende driftsleverandør.

- Vi skal levere fremtidsrettede løsninger og drive kontinuerlig videreutvikling av teknologien, slik at brukerne opplever kommunen som moderne og nyskapende, sier Solem i Steria.

Avtalen løper over fem år, med opsjon på ett år til. Tas opsjonsåret med i regnestykket blir totalverdien 155 millioner kroner. Deler av beløpet skal benyttes til videreutvikling av løsningene gjennom kontraktsperioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag