NA24.no

Sterkt fra Egmont

Sist oppdatert:
TV2-eieren leverte sterke resultater i 2009.

Det danskbaserte medieselskapet Egmont er en av storeierne i norske TV2. Det danske selskapet leverte sterke tall i fjor, til tross for medie- og finanskrisen.

Driftsresultatet var på 1.090 millioner kroner og resultat før skatt var på 411 millioner kroner. I 2008 var driftresultatet på 822 millionerr kroner og resultat før skatt var på 125 milloner kroner

- Egmont har klart å raskt tilpasse seg konjunkturene, samtidig med at vi har hatt en god uvikling produktmessig. Selv om vi i 2009 ble rammet av et stort fall i reklameinntekter fra våre blader og TV 2 i Norge, så leverer vi et sterkt resultat og en sterk pengestrøm, skriver konsernsjef Steffen Kragh i en melding.

Og han fortsetter:

- Med mange solide medieposisjoner i 30 land og beskjeden gjeld, står Egmont i 2010 godt rustet til å videreutvikle våre medier. Vi tror at 2010 vil forbli utfordrende for mediebransjen og fortsetter arbeidet med økt effektivisering, nyutvikling og digital forretningsvirksomhet.

Omsetningen utgjorde 12.557 millioner kroner, mot 12.820 millioner kroner i 2008. Mer enn halvparten av fallet i omsetning skyldes at uendret utenlandsk omsetning er omregnet til lavere valutakurser. Den øvrige delen av omsetningsutviklingen skyldes hovedsaklig lavere annonseinntekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere