NA24.no

Sterkt fra Polaris

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Trondheimsselskapet leverer bra i et tøft mediemarked.

Polaris og konsernsjef Per Axel Kock leverer sterke resultater i tredje kvartal.

Det trondheimsbaserte medieselskapets resultat før skatt er på 32 millioner kroner av en omsetning på 431 millioner kroner. Polaris' omsetning økte med 8,4 prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var på 53 millioner kroner, i mot 39 millioner kroner i fjor. EBITDA-marginen er økt til 12,4 prosent, fra 9,7 prosent i fjor.

- Resultatfremgangen skyldes hovedsakelig økte annonseinntekter, spesielt i digitale kanaler. Kostnadsveksten er marginal, skriver konsernsjef Per Axel Koch i en melding.

Kjøpsvillig
NA24/Propaganda24 har tidligere skrevet at Polaris er interessert i å kjøpe deler av Edda Media.

Etter det NA24/Propaganda24 kjenner til, skal det trondheimsbaserte mediehuset Polaris Media ha sjekket muligheten for å fremlegge et formelt bud på mediekjempen Edda Media. Sistnevnte eies av det hardt rammede britiske mediehuset Mecom, som tidligere har solgt unna Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke til Polaris.

- Det har jo vært spekulert i det en stund. Det er ikke riktig av meg å kommentere dette konkret, sa konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media til NA24 da vi spurte ham om oppkjøpsryktene.

Flere sammenslåinger
Det norske mediemarkedet er i endring, etter at finanskrisen rammet bransjen hardt. I tillegg til dette skjer det en strukturell endring i bransjen på grunn av påvirkningen fra internett. Summen av dette har ført til en restrukturering av mediebransjen, hvor ekspertene venter flere sammenslåinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere