NA24.no

Stian skaper furore på Jens' Facebook

(Statsministerens kontor/Facebook/Montasje)
Sist oppdatert:
- Mobilen min er ødelagt av all oppmerksomheten.

Tirsdag vakte Stian Bårdsen fra Bergen stor oppsikt rundt Jens Stoltenberg sin Facebook-side.

- Jeg synes det tok litt av og det ble voldsomt. Det har blitt mye diskusjoner ut av ingenting, forteller Bårdsen til Nettavisen NA24, og forteller at mobilen hans har gått i stykker av av all oppsikten.

Det Bårdsen gjorde var å skrive følgende melding på veggen til Stoltenberg:

«Jeg er på ingen måte rasist, men syns denne setningen er verdt å tenke over. Vi kommer nok dessverre aldri til å høre vår statminister være klar nok i målet (uansett om det er rød eller blå) til å si det samme som statminister Julia Gillard i Australia uttalte : Dette er vår nasjon, vårt land og vi har vår måte å leve på. Vi vil gjerne gi alle invandrere muligheten til å nyte godt av dette. Men dersom du er en invandrer som klager, bedrager og klager over vårt flagg, vår ed, vår tro eller vår måte å leve på, vil jeg på det sterkeste oppfordre deg å benytte deg av den andre rettigheten, det er retten til å forlate landet. Dersom du ikke føler deg tilpass her, så reis. Vi tvang deg ikke til å komme. Du valgte selv å være her.»

Responsen har eksplodert
På bare 20 timer hadde meldingen hele 18.000 personer som likte meldingen og 900 kommentarer. Torsdag klokken 12 har den 23.101 personer som liker meldingen og 1.072 kommentarer.

Bårdsen forteller at mange i kommentarfeltet mener han er rasistisk.

Les denne saken også:

- Halvparten av de som er inne der synes dette er en rasistisk uttalelse, men det er ikke ment sånn. Jeg er overhodet ikke rasistisk. Jeg mener at hvis man kommer inn hit i landet skal man oppføre seg. Alt annet kan vi ikke ha her, forteller han til Nettavisen NA24.

Det er skapt stor diskusjon rundt meldingen og flere mener de er enige i utsagnet til Gillard.

- Selv er jeg enig i 90 prosent av det hun sier, forteller Bårdsen.

Gjort før
Dette er ikke første gang at Stoltenbergs side på det sosiale mediet er i vinden.

For bare en måned siden var det mulig å lese følgende:

«Send eldre i fengsel og de kriminelle på pleiehjem! De gamle vil da få varm mat, tilgang til bad, hobbyer og gåtur. Ingen vil rane dem og de får penger i stedet for å betale for seg!! De kriminelle kan få kald mat, ingen penger, være helt alene, bli slukket lyset for kl. 20:00 og få dusje en gang i uka», skrev Glenn Robert på Facebook-siden til Jens.

Sist Nettavisen sjekket hadde innlegget 41.000 personer som liker det og 1.100 kommentarer.

Les den saken her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere