Stjernesmell for skuespillere

Ett års skuespiller-kontingent ble plassert i fond som kollapset. Nå blir det rettssak.

20.07.09 07:53

Norsk Skuespilleforbund investerte et helt års kontingentinntekt, tre millioner kroner, i et fond som blant annet spekulerte i syndikerte banklån til amerikansk industri. Fondet var styrt av den nederlandske storbanken ING, men fondet ble kjøpt via Fokus Bank.

Les flere mediesaker på NA24 Propaganda

De 3 millionene ble investert sommeren 2007, men finanskrisen førte til at fondet ble stengt etter et tap på 90 prosent. Nå krever Norsk Skuespillerforbund at Fokus blar opp.

- Dette skulle være like sikkert som et bankinnskudd. I stedet for å la pengene stå på bankbok med fire prosent rente, kunne vi investere pengene med en avkastning på opp mot det dobbelte, sier lederen i skuespillerforbundet, Agnete G. Haaland til Dagens Næringsliv.

Hun mener de er feilinformert av Fokus Bank. Men kundekonsulenten som anbefalte forbundet å sette pengene i fondet har Haaland fremdeles tillit til.

- Vi har fortsatt full tillit til kundekonsulenten vår. Det er han som har fått feil informasjon av banken, sier Haaland.

Skuespillerforbundet saksøker Fokus sammen med 83 medsaksøkere, som blir representert av advokatfirmaet Ræder. 270 norske kunder hadde skutt inn til sammen 830 millioner kroner i fondet som nå har kollapset. Fokus Bank avviser ovenfor Dagens Næringsliv at de har gjort noe galt, og at kundene har fått den informasjonen de trengte for å ta stilling til investeringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.