Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Stolt og skuffet over «Blanke ark»

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
TVNorge-sjefen håper seerne gir programmet en ny sjanse.

TVNorge-sjef Harald Strømme er både stolt og skuffet etter premieren på det han kaller høstens viktigste tv-program.

«Blanke ark» hadde et snitt på 132 000 seere under gårsdagens sending i en svært konkurranseutsatt tidsslått. Snittet forrige sesong endte på 294 000. Seertallene doblet seg imidlertid etter at Idol på TV 2 var ferdig.

Rekord så langt for «Idol»
Premieren sammenfalt delvis med «Idol» på TV 2, som hadde sin første sending etter at audition-rundene nå er ferdig. Talentkonkurransen trakk 502.000 seere og oppnådde en andel 36,8 prosent. Det er foreløpig seerrekord for «Idol» i høst.

Snittet for de syv auditionsendingene så langt er på 480.000 seere.

Les også: Slik blir høsten på TVNorge

Legger seg flat
Administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme, er likevel skuffet over seertallene.

- Det er bare å gratulere TV 2 med grepet om å legge «Idol» i stripe - et av verdens sterkeste TV-konsepter. Det var tross alt første ordentlige «Idol»-sending i går, og heldigvis slutten på de daglige «Idol»-sendingene. Fra neste uke er konkurransebildet annerledes, og vi tror Blanke ark vil ta seg opp. Tilbakemeldingene fra publikum er overstrømmende, og vi er stolte av programmet, selv om jeg er skuffet over seertallet.

Som tidligere journalist er Strømme godt kjent med hvordan tabloidene dimensjonerer sine oppslag, og konstaterer at «Blanke ark» taper overskriftene til sex og skandaler.

Les også: Kokkekamp slo sexreality

- Vi er etterhvert blitt bortskjemt med stor oppmerksomhet for våre egenproduksjoner, men det er et paradoks at det på premieredagen for Blanke ark ikke står et ord i pressen om det vi mener er høstens viktigste programserie. Dette er et program uten sex, skandaler og utstemming, og er dermed mindre tabloid takknemlig. Jeg forstår at det er sånn, men liker det ikke.

- Vi har uansett fått en knallstart på høsten, og er den gruppen som øker seerandelene mest den siste måneden. Det til tross for at konkurrentene nå har brent av mye av kruttet, mens vi har spart mange godbiter, som «Tangerudbakken», «Ylvis», «Sinnasnekkeren», «Åndenes Makt» og Thomas Giertsens «Helt Perfekt». Vi har knalltro på høsten, og håper folk gir «Blanke ark» en ny sjanse neste uke sier Strømme.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!