NA24.no

(Scanpix)

Stoltenbergs tale henges ut som fylleprat

Sist oppdatert:
Løs og ledig Jens Stoltenberg overrasker folket.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Første mai hadde Jens Stoltenberg et hardt program. Dagen startet på Lillestrøm, hvor statsministeren holdt en appell på arbeidernes festdag. Stoltenberg var løs og ledig i stilen, han fleipet med publikum og «rotet» med historiske fakta.

- Kampen for våre rettigheter er viktig for vårt demokrati, slo Stoltenberg fast. Se hele talen:
Artikkelen fortsetter under videovinduet

234894

Det tok ikke lang tid før talen dukket opp på internett, hvor flere brukere spurte om Stoltenberg hadde tatt en «Sandberg». YouTube kalte likegodt videosnutten for Jens Stoltenbergs «fylletale».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Stakkars Jens
Ut over torsdagen begynte morsomhetene å å florere på nettet.

- Stakkars Jens. Jeg så ham på tv fra Stavanger i går. Da synes jeg han virket sterk og klar. Men han har kanskje arvet sin fars diksjon, sier Hans Geelmuyden, partner og ledende seniorrådgiver i Geelmuyden.Kiese til NA24.

Med tanke på den nye mediehverdagen, der blant annet politikeres taler og kommentarer blir plukket opp for så å bli lagt ut på nettsteder, mener han åpenhet lønner seg.

- Jeg er helt sikker på politikere må ta den nye mediehverdagen på alvor, og det må gjøres med mer, ikke mindre åpenhet . Derfor vil jeg gi statsministerens kontor ros for å ha sluppet filmen, så får folket kommentere som det vil, sier Geelmuyden.

- Avviser
Jens Stoltenbergs politiske rådgiver, Hadia Tajik, avkrefter på det sterkeste at Stoltenberg var påseilet på arbeidernes kampdag.

- Jeg kan ikke se at noen har grunn til å stille dette spørsmålet. Det fremgår ganske tydelig at det ikke er tilfelle. Jeg kan avkrefte det, sier Tajik, som var med statsministeren hele dagen.

Hun viser også til at 1. mai-appeller har en annen form enn andre taler, som for eksempel i Stortinget, men stiller seg helt uforstående til at noen skal ha oppfattet statsministeren som beruset.

Etter denne samtalen ringer Hadia Tajik tilbake til NA24 og mener saken ikke sømmer seg for en seriøs mediebedrift.

- Dette er bare slarv. Kan for alt vi vet være FrPere som sprer disse ryktene. Vi opplever dette som svært useriøst, sier Tajik til NA24. Når NA24 gjentar Tajiks uttalelser, og spør om det ikke er litt spesielt å trekke inn FrP i denne saken, spør Tajik om dette er et intervju, Deretter sier hun at dette bare er en samtale hun vil reporteren skal viderebringe til sin sjef, slik at de skal vurdere grunnlaget for artikkelen på ny.

Se flere saker fra NA24-TV her

Tajik presiserer videre at hun mente å få frem at man ikke vet hvem som sprer disse ryktene, og ikke henge ut medlemmer av et spesifikt parti.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere