*Nettavisen* Økonomi.

Stopper ulovlige pokerannonser

Lotteritilsynet varsler bøter om ikke Finn og Sol stopper pokerannonser.

04.03.09 08:20

Både Finn.no og Sol.no har kjørt annonser for pokernettstedet Pokerstars.net de siste par ukene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Pokerstars.net er en gratis spillside, men Lotteritilsynet har reagert på annonsene og mener de er markedsføring for det kommersielle pokernettstedet Pokerstars.com.

Har varslet vedtak
Det er ikke lov for norske medier å annonsere for andre pengespill enn det Norsk Tipping, Rikstoto og bingoarrangørene tilbyr. Lotteritilsynet varslet i forrige uke at annonsene så ulovlige ut og at de «høyst sannsynlig vil ta kontakt med Finn og be dem stoppe annonsen».

Nå har tilsynet skrevet brev til begge nettstedene og varslet om at de vil fatte vedtak om at annonsene er ulovlige.

- Vi har sendt ut et brev der nettstedene blir oppfordret til å fjerne annonsen. De har en uke på seg til vi fatter et vedtak og hvis anmodningen om å fjerne annonsen ikke blir etterfulgt kan vi benytte sanksjonsmuligheter, sier seniorrådgiver Monica Kjelsnes i Lotteritilsynet til NA24 Propaganda.

I brevet som er lagt ut på tilsynets sider kan man lese at nettstedene kan vente seg dagsbøter på 5.000 kroner hvis nettstedene ikke fjerner annonsen innen fristen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Stanser annonsen i dag
Økonomidirektør Frode Nordseth i Finn.no sier til NA24 Propaganda at de har fått brevet fra tilsynet og at de har besluttet å stanse annonsen nå.

- Vi tar av annonsen etter i dag. Vi ventet på Lotteritilsynets avgjørelse og selv om vi har fått en ukes frist for å fjerne annonsen, så trenger ikke vi det. Vi har informert kunden og annonsen har sin siste dag på våre sider i dag, sier Nordseth.

Han sier det blir opp til Pokerstars å eventuelt bestride avgjørelsen fra tilsynet.

- Dette er ikke noe korstog fra vår side for å utfordre reglene. Dette er nå en sak mellom Pokerstars og tilsynet som vi ikke legger oss i. Det vi har sagt til Pokerstars er at de er hjertelig velkomne tilbake til våre sider hvis de kommer til en enighet med tilsynet, sier Nordseth.

- Har ikke hørt fra tilsynet
Sol.no har kjørt den samme annonsen som finn.no, men til tross for at tilsynet har lagt ut brevet på sine hjemmesider har ikke administrerende direktør Håkon Liland hørt noe fra Lotteritilsynet.

- Nei, jeg har sjekket posten her og vi har ikke fått noe brev fra Lotteritilsynet, sier Liland.

Han sier han ikke ønsker å kommentere saken før de har fått brevet, men sier at de vil behandle saken internt nå som de er blitt gjort kjent med innholdet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag