NA24.no

Storbank kan bli tatt med buksene nede

Norge har nok en gang kommet dårligst ut blant de skandinaviske landene. Andelen piratkopiert PC-programvare i omløp i Norge har riktignok gått tilbake med to prosentpoeng fra 29 prosent i 2010 til 27 prosent i 2011.
Norge har nok en gang kommet dårligst ut blant de skandinaviske landene. Andelen piratkopiert PC-programvare i omløp i Norge har riktignok gått tilbake med to prosentpoeng fra 29 prosent i 2010 til 27 prosent i 2011. Foto: Comstock
Sist oppdatert:
Lekkasjer på nett skal vise hvordan de bevisst tvangssolgte hus ulovlig.

Den anonyme og nettbaserte aktivistgruppen med det passende navnet «Anonymous» har frigitt flere e-poster, som de hevder at viser at storbanken Bank of America bevisst tvangssolgte boliger ulovlig, ifølge BBC.

Lekkasjen, som blant annet inneholder korrespondanse mellom ansatte i bankens datterselskap Balboa Insurance, skal angivelig vise detaljerte planer om sletting av sensitive dokumenter. Det skal imidlertid ikke komme fram hvorfor filene skulle bli slettet eller hvordan dette støtter aktivistgruppens beskyldninger om at banken har begått kriminelle handlinger.

E-postene ble først frigitt på nettsiden http://bankofamericasuck.com, noe som var overraskende da det var ventet at de ville bli frigitt på WikiLeaks, som for alvor ble kjent i fjor da de offentliggjorde rundt 250.000 ambassadedokumenter.

Hevnet med angrep
«Anonymous» har tidligere angrepet nettsidene til selskaper som har trukket seg fra å ha omdiskuterte WikiLeaks som kunder.

Under navnet «Operation Payback» angrep «Anonymous» blant annet selskaper som MasterCard og Visa, etter at disse gjorde det klart at de ikke ville behandle transaksjoner knyttet til WikiLeaks. Selskapene avsto fra å hjelpe WikiLeaks etter at de ble politianmeldt og flere steder omtalt som kriminell virksomhet.

Angrepene ble utført ved at det ble sendt så mange forespørsler imot en nettserver at den ikke klarer å svare. Dette er også kalt et DDos-angrep.

- Har ikke gjort noe galt
WikiLeaks-grunnlegger, den tidligere hackeren Julian Assange, har også hevdet at han sitter på dokumenter som kan ta rotta på en velkjent, men ikke navngitt bank. I fjor sa han også at han ville slippe disse dokumentene i starten av dette året.

Assange har også hevdet at han er i besittelse av en harddisk med interne dokumenter som tilhører en senioransatt i Bank of America.

På ryktebørsen omtales lekkasjene som ikke særlig oppsiktsvekkende.

Bank of America hevder at de ikke har gjort noe galt og de beskriver beskyldningene som «ekstravagante».

Bank of America er for øvrig et av selskapene som tidligere har avsluttet samarbeidet med WikiLeaks.

- Snyter på skatten
Julian Assange og WikiLeaks skal også ha mottet flere dokumenter med sprengkraft fra den tidligere sveitsiske bankmannen Rudolf Elmer.

Disse skal angivelig avsløre flere rike forretningsfolk, kjendiser og politikeres forsøk på å snyte på skatten.

Assange mottok dokumentene av Elmer på Frontline Club i London og han skal samtidig ha rost Elmer for å ville avsløre lyssky praksis i finansindustrien.

Dette er ikke første gang at Elmer har lekket dokumenter til Assanges organisasjon. Og han begrunner overleveringen av de nye dokumentene med at praksisen ødelegger samfunnet.

Selv vil han ikke avsløre hva dokumentene inneholder, ei vil han navngi noen av personene eller selskapene til de som kan bli avslørt.

Elmer som har blitt siktet for å bryte Sveits strenge banklover knyttet til taushetsplikt har selv opprettet nettsiden Swiss Whistleblower, hvor en del av informasjonen som legges ut på WikiLeaks vil komme.

Les mer: Denne mannen skremmer finansverden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere