*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen kastet skjorta

Så glad ble Petter Stordalen ble da han fikk Snill Gutt-pris.

05.03.08 09:19

Petter Stordalen ble kåret til årets snilleste gutt av Pressefotografenes Klubb.

- Jeg er utrolig beæret. Det bekrefter den likheten jeg mente jeg hadde med Harald (Kong Harald, jour. komm). Vi er helt konge begge to, sa Stordalen til pressefotografene i salen på Oslo Nye Teater i formiddag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Pressefotografenes Klubb presenterte i formiddag vinnerbildene i ti kategorier. Det ble delt ut tre priser i hver kategori og prisene fordelte seg godt over en rekke frilansfotografer og fotografer fra VG, Dagbladet, Adresseavisen, Bergens Tidende, Dagens Næringsliv, Scanpix og Vårt Land. Fem av de ti førsteplassene ble vunnet av frilansfotografer.


- Skal ule mot månen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge (Scanpix)


Stordalen ble kåret som årets Snill Gutt og følger dermed i rekken av profilerte samfunnsprofiler som tidligere har fått prisen. Både kong Harald, kronprins Haakon og Norges Banks kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth og tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålseth.

På vei opp til scenen for å motta prisen flekket Stordalen av seg t-skjorte og jakke, før han tok bilder av pressefotografene.

- I kveld skal jeg ule mot månen fra toppen av buddhafiguren i hagen. Nåde den fotografen som tar bilde av det, sa Stordalen til de fremmøtte.

Frilansfotograf vant «Årets bilde»

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Caroline Drefvelin


Det var frilansfotograf Caroline Drefvelin som stakk av med den gjeveste prisen da pressefotografenes klubb kåret årets bilde. Hun fikk prisen for bilde hun tok i Sofienbergparken i Oslo sist sommer, da skadede Ali Farah ble nektet ambulansetransport. Hun vant også førsteprisen i kategorien nyhet for det samme bildet.

- Det var tilfeldig at jeg var ved Sofienbergparken den dagen. Jeg er glad for at jeg fikk dokumentert hendelsen og dermed var med på å bidra til en debatt om ambulansetjenesten i Oslo og viktigere om rasisme i det norske samfunnet, sa Drefvelin.

Lederen av Pressefotografenes Klubb Terje Bringedal mente en «mobilfotograf» neppe kunne tatt det samme bildet.

- Bildet har en komposisjon og forteller en fortelling som det skal en god fotograf til for å få frem, sa Bringedal.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.