NA24.no

Storfilmer gratis på YouTube

Sist oppdatert:
YouTube skal også by på spillefilmer og tv-serier, men møter skepsis i bransjen.

YouTube skal gjennom et samarbeid med filmselskapet Metro-Goldwyn-Meyer vise hele filmer og tv-programmer.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Star Trek og spillefilm
TV-serier som «American Gladiators» og filmer som «The Magnificent Seven» er noe av menyen når samarbeidet trer i kraft. Filmene vises med reklame ved siden av videovinduet.

Tiltaket ses på som et mottrekk til den stadig mer populære tjenesten Hulu.com, hvor NBC og Fox har gått sammen om å legge selskapenes produksjoner på nettet.

YouTube har også inngått et samarbeid med tv-giganten CBS som blant annet skal gi YouTube episoder av «Star Trek» og «Beverly Hills 90210».

- Vi vil gjerne ha avtaler med alle. Vi ønsker å gi brukerne mest mulig innhold, sier YouTubes ansvarlige for samarbeidsavtaler, Jordan Hoffner, til New York Times.

Skepsis i filmbransjen
YouTube har de siste månedene vært i kontakt med en rekke filmselskaper for å få distribuere deres innhold, men New York Times sier store deler av bransjen er avventende. De vil gjerne se utfallet av søksmålet på 100 milliarder dollar som Viacom har anlagt mot YouTube før de gjør eget materiale tilgjengelig på YouTube. Søksmålet er en reaksjon på at YouTube har lagt ut rettighetsbelagt materiale,

Google-eide YouTube tilbyr nå også film- og tv-selskapene å tjene penger på deres rettighetsbelapte materiale, gjennom å selge reklameplass i tilknytning til de aktuelle klippene.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere