Gå til sidens hovedinnhold

Striden blusser opp

- Vi må tilbake til 90-tallet for å finne en tilsvarende storm her i huset.

Forrige uke var det lokale lønnsforhandlinger i Fædrelandsvennen. Etter fredagens møte ble det klart at forhandlingsutvalget for journalistene i mediehuset og ledelsen ikke kom til enighet. Dermed gikk det mot lønnsdiktat.

Les mer: Full strid i avisen

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Lørdag innførte journalistene bylinenekt.

Oppgitt
Denne uken har striden blusset opp i sørlandsavisen. Onsdag ettermiddag kom lønnsdiktatet. Påfyllet på 10.000 kroner er langt unna de skrivendes krav på rundt 24.000 kroner.

Klubbleder Marianne Gauslaa er oppgitt.

- Vi hadde håpet på en mer rettferdig fordeling. Avisen har siden 2000 bidratt med 140 millioner i overskudd til aksjonærene. Og i år tegner det til et overskudd på 35 millioner, sier hun til NA24 Propaganda.

Presset lavt
Redaksjonsklubben sendte også ut en pressemelding etter gårsdagens klubbmøte.

"Redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen uttrykker dyp skuffelse over resultatet av lønnsforhandlingene og det påfølgende diktatet.

Vi har registrert en ny trend i mediehuset Fædrelandsvennen det siste året, der lønningene til vikarer, frilansere og fast ansatte ved enhver anledning blir presset så lavt som mulig. Vi reagerer med skuffelse og vantro på denne trenden, som skaper et stadig økende gap mellom topp og bunn, stor misnøye innad i mediehuset og skadelig omdømme utad.

Vi merker oss at våre to øverste ledere har fått en lønnsøkning på 1,1 millioner kroner pluss bonus, mens våre 90 medlemmer blir avspist med cirka 900.000 kroner.

Dette befester vår posisjon som Media Norges polakker, noe vi beklager sterkt."

NA24 Propaganda har også de siste dagene blitt kontakt av flere journalistene i avisen som har ønsket å uttrykke sin misnøye.

- Vi må tilbake til 90-tallet for å finne en tilsvarende storm her i huset, sier en av dem.

Innfører byline igjen
Natt til torsdag ble også bylinenekten opphevet etter sjefredaktør Hans-Christian Vadseths forlangende.

Noen kilder NA24 Propaganda har snakket med i morgentimene forteller at det nå vil komme andre reaksjoner.

- Dette er en fredsperiode og jeg forventer at de organiserte protesterer innenfor det lovlige. Jeg håper de har fått markert sin misnøye og er ferdig med det, sier Hans-Christian Vadseth.

- Oppgjøret er bedre både i kroner og prosenter enn Adresseavisen og Bergens Tidende. Det er i hvert fall ikke dårligere enn andre medier, forsetter han.

Fædrelandsvennen eier 10 prosent av NA24.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her