*Nettavisen* Økonomi.

Styreleder trakk seg

Styreleder Erik Nord melder seg ut av jakten på ny konsernsjef i A-pressen.

25.04.07 12:44

Konserntillitsvalgt Kolbjørn Thorsen krever i dagens Dagsavisen at A-pressens styreformann Erik Nord blir ny konsernsjef i selskapet.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Erik Nord har tidligere ikke ønsket å kommentere kandidatene og har heller ikke ønsket å kommentere sitt eget kandidatur. Nå har han valgt å trekke seg fra utvalget som skal finne den nye sjefen.

Naturlig å trekke seg
- Det var naturlig å trekke seg etter at det ble klart at de ansatte ønsket å fremme meg som deres kandidat. Jeg har derfor trådt ut av utvalget, mens Stig Eide Sivertsen har overtatt min plass. Jeg vil presisere at påstandene i Dagsavisen om at Telenor har presset på for å få inn en av sine egne kandidater ikke har noen rot i virkeligheten. Telenor har ikke fremmet noen kandidat, sier Nord til NA24 Propaganda.

- Det at du har trukket deg fra ansettelsesutvalget gjør vel at du er mer aktuell som kandidat?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Nord.

- Beste kandidat
Telenor Broadcast-sjef Stig Eide Sivertsen bekrefter Nords uttalelser om at Telenor ikke har fremmet noen kandidat.

- Vi ønsker å finne den beste kandidaten for A-pressen, uavhengig av hvilken bedrift vedkommende kommer fra. Vi i Telenor har ikke lansert noen kandidater, sier Sivertsen.

Redaktørene lanserte egen kandidat
I gårsdagens Dagsavisen lanserte ti av redaktørene i A-presseavisene Jens Stoltenbergs tidligere statssekretær Jan Erik Larsen som sin kandidat. Konserntillitsvalgt Kolbjørn Thorsen likte utspillet dårlig.

- Det er ikke redaktør Hans Kristian Amundsen i Nordlys som representerer «grasrota». Jeg, derimot, er valgt til å representere alle de ansatte i A-pressen. Og vi har de ansatte i ryggen når vi nå erklærer vår støtte til Erik Nord, sier Kolbjørn Thorsen til Dagsavisen.

Stig Eide Sivertsen er derimot positive til utspillet.

- Det har gått ut brev til samtlige ansatte i A-pressen og vi er glad for de innspillene vi får, enten det er redaktører eller tillitsvalgte som kommer med dem, sier Eide Sivertsen.

Kommenterer ikke kandidatene
Eide Sivertsen ønsker ikke å kommentere om Erik Nord er mer aktuell nå som han har trukket seg fra utvalget.

- Vi kommenterer ikke enkeltkandidater, sier Eide Sivertsen.

- Har Nord selv flagget interesse for jobben?

- Det har jeg ikke noen kommentar til, sier Eide Sivertsen.

Tar seg tid
Foruten Eide Sivertsen består ansettelsesutvalget av LO-leder Roar Flåthen og journalist Merete Ekanger fra Nordlys. Utvalget er ikke ledet av noen av de tre, og de har ikke satt noen tidsfrist for ansettelsen.

- Nei, vi er såpass demokratisk anlagte at vi snakker sammen. Vi ønsker å finne den beste kandidaten og har ikke gitt oss selv noen tidsfrist, sier Eide Sivertsen.

- Det er vel naturlig å finne en kandidat før Valebrokk går i TV 2?

- Vi har ikke satt noen frist, sier Eide Sivertsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.