NA24.no

Styret vraket avisforside

annen som drapstruet tidligere Frolendingen-redaktør, Olav Svaland (bildet), må i fengsel.
annen som drapstruet tidligere Frolendingen-redaktør, Olav Svaland (bildet), må i fengsel. Foto: Frolendingen
Sist oppdatert:
Historisk endring i «Frolendingen».

Lokalavisens redaktør Olav Svaland hadde gjort ferdig utgaven da han plutselig fikk beskjed fra avisens styre om å endre innholdet. Dermed ble opplaget makulert og avisens innhold endret.

Ifølge Agderposten skal redaksjonen ha jobbet med en sak om en person med et ansettelsesforhold i Froland kommune, som på diverse nettsamfunn skal ha gitt uttrykk for ekstreme synspunkter og sterke ytringer om regjeringen og styringsverket. Redaksjonen skal ha jobbet med saken over lengre tid.

- Det er trist at styret i Frolendingen bidrar til å svekke ytringsfriheten, sier Olav Svaland til NA24 Propaganda.

Ytringene skal ha vært av en slik karakter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) valgte å igangsatte etterforskning. Avisen besluttet derfor å omtale forholdet. Dermed startet rabalderet.

Fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for journalistikk mener det er sjelden og svært alvorlig at et styre overprøver en redaktørs vurdering:

Han sier til Agderposten at han med sine 40 år i norsk presse knapt kan huske at en eier har gått inn og overprøvd en redaktørs vurdering på en slik måte.

- Det er et svært uheldig og alvorlig inngrep i redaktøransvaret, sier Bodal-Johansen til avisen.

Nå avventer redaktør Svaland styrets videre håndtering av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere