*Nettavisen* Økonomi.

Suksess for P4

P4-sjef Kalle Lisberg. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Radiofrokosten er dobbelt så store som konkurrentene.

P4s radiofrokost vinner ikke bare Radio Prix, de vinner også lytterne, ifølge tall fra TNS Gallup. Det er P1, Radio Norge og P4 som tar nesten all radiolytting på morgenen, men P4s Radiofrokost drar ifra både P1 og Radio Norge. Det skriver radiokanalen i en melding.

Se tall på venstre side

Les også: Disse vant årets radiodager

Ifølge tall fra TNS Gallup i september var 677.000 lyttere i snitt innom P4s Radiofrokost hver morgen.

Det er 2.115.065 mellom 20 og 50 år i Norge, 45 % av disse bor på Østlandet. Dette utgjør 958.229 personer.

Hvorfor har dere så høye tall?

- Det fordi vi lager det beste morgen showet og har ett sterk program. I tillegg så har vi jackpot og lyden av Norge som er en stor driver. Gjennom har vi i årene har vi fått store programledernavn. Vi mener vi er veldig gode på trafikk, og er det folk hører på hjemme under frokosten og når folk setter seg i bilen,sier programredaktør i P4, Per Henrik Stenstrøm til NA24 Propaganda.

- Vi er opptatt av å yte fullservice til lytteren, sier Stenstrøm på telefon fra Trysil.

Østlandet er viktig
For kommersielle aktører er Østlandet svært viktig da dette er landsdelen med høyest forbruk.

Les også: - Vokser raskere enn antatt

Dobbelt så store
P4s Radiofrokost har etablert seg som det klart største radioprogrammet på hverdager mellom kl. 06.00-10.00 på Østlandet. Differansen mellom P1 og P4 er over halvert iforhold til tilsvarende periode ifjor

P4 er 30 prosent større enn Radio Norge mellom 0600-1000 i aldersgruppen 20-50 år. På Østlandet er P4 mer enn dobbelt så store, viser tallene fra TNS gallup.

Hvorfor har dere så høye tall?

- Det er fordi vi har fantastiske programledere som greier å finne balanse mellom frisk underholdning,det å underholde og snakke om det som rører seg, sier en stolt P4-sjef Kalle Lisberg til NA24 Propaganda.

- Vi satser jo stort på nyheter og det er alle disse elementene som gjør en god morgensending.Vi tror det at miksen mellom underholdning og nyheter som fanger lytterne, legger han til.

Ansvarsfull morgen
- Vi er en del av folk hver eneste dag og har en ansvarsfull posisjon i Norge, sier han.

- Hvis ikke vi følger rammene så kan folk komme for sent til bussen, sier en lattermild Lisberg.

- Vi har ett bra ideverksted hver dag og jobber systematisk, vi opplever jo generelle bra lyttertall ellers også, sier han.

Annonsebilag