Supermilliardær ny Facebook-eier

Foto: (Scanpix)

Han har 250.000 ansatte. Nå kjøper han seg opp i Facebook.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den asiatiske superrikingen Li Ka-shing har investert 60 millioner dollar i Facebook. I tillegg har han opsjon på en ytterligere investering på 60 millioner dollar, ifølge All Things Digital.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dermed følger Hongkongs rikeste mann i Bill Gates fotspor da Microsoft i forrige måned annonserte at de investerer 240 millioner dollar i farsotten. Det priser nettsiden til svimlende 15 milliarder dollar.

250.000 ansatte
Det er ingen hvem som helst som nå investerer i Facebook. Li Kah-Shing er den 79-årige styrelederen i selskapene Cheung Kong Holdings og Hutchison Whampoa, som utgjør et konglomerat med 250.000 ansatte på verdensbasis. Blant investeringene til den Hongkong-baserte rikingen finner man telekommunikasjon, eiendom, elektrisitet, detaljist, shipping og Internett.

Kinesiske Ka-shing har helt siden han sluttet på skolen som 15-åring bygd opp formuen sin på egen hånd. Formuen er anslått av Forbes å være på svimlende 23 milliarder dollar.

Kompistips
Tipset om å investere i Facebook skal Ka-Shing ha fått fra Solina Chau, direktøren for stiftelsen Li Ka-shing Foundation.

Den samme Chau er også storaksjonær i det kinesiske medieselskapet Tom.com, og det er ventet at investeringen kanskje kan føre til at Tom.com nå kan bli en mulig partner til Facebook i Kina, ifølge All Things Digital.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.