NA24.no

Svakere i SF

Inntektene falt for SF Norge i fjor, uten at det plager selskapet særlig.

2005 var et formidabelt år for SF Norge. Selskapet hadde inntekter på nesten 412 millioner kroner og et overskudd etter skatt på over 40 millioner. 2006 havnet et stykke bak.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ubekymret
Salgsinntektene til den svenskeide filmkjempen falt med nesten 11 millioner kroner år mot år. EBITDA falt også fra 2005 til 2006 med like over 12 millioner kroner og endte på 43 millioner kroner i fjor.

- Det bekymrer oss ikke så mye for 2005 var et eksepsjonelt bra. Vi gjorde det bedre i 2006 i forhold budsjettene. Dette er normale svingninger i markedet. Vi hadde ingen store utenlandske titler på plakaten og det var en del norske titler som dro opp, forteller administrerende direktør i SF Norge, Guttorm Petterson, til NA24 Propaganda.

Fritt Vilt og Lange Flate Ballær var de norske filmene som særlig bidro til resultatet til SF i fjor.

Resultat etter skatt endte på 35,9 millioner kroner, mot 40,3 året før.

I år forventer Petterson at tallene vil bli enda bedre.

- Foreløpig ser det bra ut. Tilgangen på utenlandske titler er bedre enn fjoråret og så har vi to norske som har gått veldig bra.

Gule favoritter
De norske filmene Petterson viser til er Mars & Venus og Redningsskøyta Elias. Han har dessuten store forventninger knyttet til den første i serien av Varg Veum-filmer, og filmatiseringen av Erlend Loes bok Tatt av kvinnen.

SF Norge har også distribusjon og salg av DVD-filmer for blant andre 20th Century Fox, som så langt i år har markert seg med Die Hard 4.0 og The Simpsons Movie - hvilket det spesielt er knyttet store forventninger til.

- Ja, den har vi veldig store forventninger til, avslutter Petterson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere