*Nettavisen* Økonomi.

Svensk turistboom

PÅ SCENEN: Mari som Scaramouche på Cirkus i Stockholm.

Musikaler setter tonen for nordmenn på ferie.

Ifølge en undersøkelse gjort av Reisefeber.no satser skandinavere enda mer på weekendreiser i år enn tidligere. Vel framme på destinasjonen viser Reisefebers statistikk at nordmenn og dansker lokkes mest av musikaler, mens svenskene vil se Zlatan spille fotball.

Til sammen 13 878 skandinaver svarte på spørsmålet «Hvordan kommer du til å feriere i 2011 sammenlignet med 2010?». Resultatet viser at nesten halvparten av respondentene, eller 44 prosent, planlegger å øke antall weekendreiser.

Ved ankomst på foretrukket destinasjon vil nordmenn ha musikaler. På Reisefeber.no utgjør 34 prosent av alle solgte evenement billetter til musikaler i London og New York.

– Det er interessant å se at nordmenn aller helst vil se musikalen We Will Rock You og med glede reiser til London eller New York – til tross for at den også spilles i Oslo akkurat nå, skiver Lena Wennerstein, salgsdirektør i Reisefeber Skandinavia, i en melding.

Svenskene derimot, vil helst gå på fotballkamp. Sportsarrangement, der fotballbillettene utgjør den største andelen, står for 33 prosent av Reisefebers evenementsalg i Sverige og havner dermed øverst på svenskenes liste over de mest populære arrangement utenlands.

– Det er tydelig at svenskene er trofaste mot Zlatan Ibrahimovic: I fjor sto AC Milan for 38 prosent av salget av Serie A-billetter i Sverige. Etter Zlatans overgarng fra FC Barcelona steg tallet til 71 prosent, skriver Wennerstein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.