NA24.no

Svindyre sekunder for Dagbladet

Foto: Fotograf: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kan vente seg bot for å ha brutt reglene.

- Dagbladet nett var for tidlig ut med å publisere valgdagsmålingen på sine nettsider. I tillegg hadde de en meldingstjeneste, hvor leserne kunne sende en melding til et bestemt nummer. Deretter fikk de et varsel direkte på mobiltelefonen når tallene var klare. Denne kom også før klokken 21.00, sier førstekonsulent Hege Tundal hos Medietilsynet til Aftenposten.

Tilsynet sendte i forkant ut melding til samtlige medier hvor de gjorde oppmerksom på at det å publisere valgdagsmålingen før klokken 21 kunne gi bøter helt opp til to millioner kroner. Dagbladet publiserte sin sak noen sekunder for tidlig, mellom klokken 20.59 og 21.00.

- Det er ikke snakk om noe stort tidsintervall, men det er likevel et brudd. Her foreligger det klare bestemmelser, sier Tundal til Aftenposten.

Dagbladet var ifølge Medietilsynet det eneste mediet under årets valg som brøt forbudet. I tilsvaret til Medietilsynet legger sjefredaktør Anne Aasheim seg helt flat og opplyser at publiseringen skyldes en kombinasjon av uoppmerksomhet og menneskelig svikt.

- Vi har muligheter til å gi en kraftig sanksjon, hvor maksbeløpet er på over to millioner kroner. I en sak som dette er likevel ikke det aktuelt. Vi har ikke utformet vedtaket ennå, men det vil bli ilagt et gebyr, uten at jeg vil si hvor mye, sier Tundal til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere