*Nettavisen* Økonomi.

SVT har fått nesten 900 e-post om Skavlan

Foto: Skjermdump NRK

Seerstorm mot Skavlan også i Sverige.

30.03.15 10:22

Etter fem måneders sykemelding gjorde Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkesson comeback på Skavlan på fredag.

NRKs kringkastingsråd har så langt fått inn 2100 klager på intervjuet. Også i Sverige er mange av TV-seerne misfornøyde med Skavlans innsats.

SVT, som viser Skavlan i Sverige, har fått inn hundretalls telefoner og kommentarer.

Mange mener Skavlan var uhøflig og respektløs overfor Åkesson.

- Vi har fått inn nesten 850-900 e-post. De har synspukter på hvordan Jimmie Åkesson ble fremstilt på Skavlan. De stiller spørsmål ved intervjuet, sier kommunikasjonsdirektør Sabina Rasiwala til svenske Metro.

Håkon B Schrøder skriver i sin blogg at Skavlan ble lisensfinansier mobbe-tv.

- Stakkars Jimmie Åkesson, han ble regelrett trakassert av Fredrik Skavlan i beste sendetid i Norge og Sverige. Som programleder glippet Skavlan stort på sitt eget format og fremsto som et usjarmerende studiobeist, skriver han.

Les også: Slik opplevde Sverigedemokraterna intervjuet

Skavlan spurte Åkesson både om perioden han har vært sykemeldt og om innvandringspolitikk og tidligere uttalelser fra Sverigedemokratenes medlemmer.

- Jeg tror mye handler om at han kom inn i studioet med sykemelding, og at mange kan kjenne respekt for at han snakker åpent om det. ​Mange tusen sliter med det samme som Åkesson og derfor reagerer de på måten han ble behandlet på, sier Sverigedemokratenes pressekontakt Henrik Vinge til Nettavisen.

Skavlan mener Åkesson er kontroversiell og at han må tåle litt tøffere spørsmål enn andre gjester.

Les også: Over 1.000 klager etter omstridt Skavlan-intervju

- Jimmie Åkesson er en veldig kontroversiell politiker. Vi har ikke den type politiker på vårt storting. Han representerer et veldig kontroversielt parti som ifølge mange har ekstreme holdninger. Det skulle være helt, helt feil å invitere ham i studio uten å stille kritiske, politiske spørsmål. Da tror jeg at jeg hadde fått enda mer kjeft, sier Fredrik Skavlan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag