*Nettavisen* Økonomi.

Syng i sofaen med TV 2

Det knyttes store forventninger til TV 2s største sommersatsing.

28.06.07 14:57

Kanalens nye sommershow, Allsang på grensen, har premiere i kveld.

NA24 Propaganda – landets største medienettsted

Fokus på sikkerhet
Konseptet bak TV 2-programmet, som sendes fra Fredriksten Festning i Halden, er allsang og hygge.

Slikt sett har programmet flere likhetstrekk med den svenske tv-klassikeren Allsang på Skansen, hvis opptak ble forstyrret av en bombetrussel tirsdag.

Ifølge prosjektleder Bård Eriksen frykter ikke TV 2 at noe lignende skal skje under deres opptak, men legger til at det likevel er lagt stor vekt på sikkerhet.

- Vi har hatt mange lange møter vedrørende dette, og føler at vi har tatt alle forholdsregler i forhold til sikkerhet. Det samarbeides blant annet med politi og brannvesen, og all sikkerheten i området rundt festningen er ivaretatt. Hele apparatet skal fungere dersom vi skulle motta slike trusler, eller dersom en ulykke eller brann skulle forekomme, sier han til NA24 Propaganda.

Dyrt, men hyggelig
Allsang på grensen er sommerens desidert største satsning for TV 2, og med en antatt prislapp på rundt 1,5 millioner kroner per program, er det knyttet store forventninger til kveldens sending.

- Vi er selvfølgelig spent på om folk liker programmet, og håper jo at mange koser seg med det. Allsang på Skansen har store tradisjoner i Sverige, og vi håper å kunne skape det samme her hjemme. Tiden får vise hvordan det går, men det blir kjempespennende å se utviklingen, sier Eriksen.

På spørsmål om hvorfor TV 2 har valgt å bruke såpass mye penger på et slikt sommerprogram når sommermånedene er årets desidert dårligste tv-måneder, svarer Eriksen at det viktigste for TV 2 var å lage et program folk vil ha.

- Det viktigste for oss har vært å tenke på hva folk ønsker på tv om sommeren, og hva vi kan servere de. Monster, Ole Evenrud og jeg har snakket en del sammen om å få til et program, og vi tror også at folk er klar for denne typen program på tv, sier han.

Ifølge Eriksen er grunnen til at de valgte et allsangkonsept den at det gjerne er hyggelig sommer- og familieunderholdning.

- Vi tror folk vil like dette programmet, det er et skikkelig «feel-good»-program, og veldig hyggelig underholdning, sier han.

Fantastisk i Halden
TV 2 har i forbindelse med programmet inngått en samarbeidsavtale med Halden kommune, men hvor mye økonomisk støtte de får fra kommunen vil ikke Eriksen kommentere.

- Det stemmer at vi har inngått en avtale med kommunen, så de er involvert både økonomisk og i forhold til sendingene fra Fredriksten Festning. I tillegg må jeg få si at Halden-folket har vært helt fantastiske. TV 2 har nærmest tatt over Halden by, men folket her har vært utrolig hjelpsomme og samarbeidsvillige. Mangler vi et gjerde klokken ett på natten, er det et gjerde oppe en time senere. Oppmøtet på sendingene har også vært kjempebra. Det kom så mange mennesker at det ikke var plass til alle. Vi måtte rett og slett sende noen hjem på grunn av restriksjoner. Vi kunne med andre ord ikke fått en bedre ramme for programmet, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag