NA24.no

Tabbe lar barn kjøpe porno

SNOK I VEI: Ifølge sexolog Ian kan snoking i DVD-hylla føre til et rikere sexliv for begge parter i et forhold.
SNOK I VEI: Ifølge sexolog Ian kan snoking i DVD-hylla føre til et rikere sexliv for begge parter i et forhold. (Getty Images)
Smutthull i loven skaper hodepine for britiske foreldre.

Det viser seg å være et smutthull i britenes Video Recording Act fra 1984, som forbyr salg av filmer og spill med 18-årsgrense til barn. Det melder BBC.

NA24 Propaganda – landets største medienettsted

Tiltaler droppes
Dusinvis av tiltaler reist på bakgrunn av VRA har nå blitt droppet. Årsaken: At de britiske myndighetene glemte å informere EU-kommisjonen om loven.

Loven gjorde det ulovlig å selge voldelige videospill til barn, og skulle sikre at eksplisitte filmer bare kunne selges i lisensierte sexbutikker.

Fritt frem i tre måneder
Oppdagelsen gjorde at alle pågående rettssaker og tiltaler som gikk på brudd mot denne loven ble droppet, og da det vil ta tre måneder å få en ny lov på plass vil det i praksis være lovlig å selge denne typen materiale til barn i mellomtiden.

Den britiske kultur- og medieministeren, Barbara Follett, ber nå bransjen om ikke å misbruke dette smutthullet og behandle situasjonen med «varsomhet».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere