*Nettavisen* Økonomi.

Takker for Hanssen-kritikk

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

PR-byrået First House er glad for mediestormen.

31.10.09 08:51

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssens valg av ny jobb har skapt store reaksjoner. Det liker First House.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Da det ble klart at Hanssen skulle bli PR-rådgiver etter at han var ferdig som statsråd var Senterpartiets Per Olaf Lundteigen en av dem som har hisset seg opp.

- Dette er tegn på en ukultur. Hanssen skal bruke sin egen innsidekunnskap til å gjøre andre enda rikere – og selv tjene svært godt. Dette må det bli slutt på, sa Lundteigen til Nettavisen.

Les mer:Hanssen bør få to års karantene

Klikk på bildet for å forstørre.

Daglig leder Trolltind, partner i First House Foto: (Skjermdump trolltind.no)

- Fantastisk
Kritikerne til overgangen fra toppolitikken til det private næringsliv har hudflettet Hanssen og mener Hansen misbruker sin politiske tillit til å skaffe seg økonomisk gevinst, og at saken byr på habilitetsproblemer.

Hanssen selv er kanskje ikke spesielt fornøyd med den mediestormen han har blitt utsatt for, men de andre partnerne i det nyoppstartede PR-byrået First House mener medieomtalen har tjent dem godt.

- Det var fantastisk at Per Olaf Lundteigen dro opp denne debatten, sier Bjørn Richard Johansen, styreleder i First House til Dagens Næringsliv.

Hanssens jobbskifte skal nå opp i det såkalte Karanteneutvalget, som vil avgjøre hvor lang karantene Hanssen må få.

Setter First House på kartet
Debatten har hjulpet å sette First House på kartet, og de bruker oppmerksomheten som best de kan til å differensiere seg fra konkurrentene. Byrået sier de vil være de første til å legge ut offentlige kundelister.

- PR-bransjen har altså tjene på å fri seg fra det mystiske stempelet, sier First house-Partner Per Bjørkum til avisen.

Den vellykkede lanseringen av byrået har også hjulpet dem med å tiltrekke seg flere partnere. I en pressemelding lørdag går det frem at kommunikasjonsfirmaet MonsenHejna, ledet av PR-veteran Leif Monsen, også blir en del av First House. Dermed øker teamet til totalt 12 rådgivere og prosjektledere.

- Vi har vurdert ulike alternativer for vekst. Strategien bak First House tiltaler oss veldig. Sammen skal vi bygge et attraktivt og toneangivende miljø ved å forene ressurser og kompetanse fra finans, næringsliv og politikk. Vi gleder oss til å bli en del av et nytt, norskeid miljø med klare vekstambisjoner, sier Leif Monsen i meldingen.

Les NA24s skribenter og tilknyttede bloggere sine kommentarer til Hanssens overgang:

Are Slettan:Naiv kritikk av Helse-Hanssen

Andreas Halse:Politikerkonsulentene

Carsten O. Five:Bjarne Håkon (Jørgen) Hattemaker

Gunnar Stavrum:Heksejakt på Bjarne Håkon Hanssen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag