NA24.no

Tannløst av Sabeltann

Sist oppdatert:
Besøksfall og underskudd. Fjoråret ga ingen kiste med gull.

- 2008 var ikke et normalår, og både omsetningen og resultatet ble lavere enn forventningene, medgir økonomisjef Lasse Tønnessen i Kristiansand Dyrepark til NA24 Propaganda.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

I fjor overtok dyreparken alle aksjene i Piratprodukter AS, selskapet som driver barnefavoritten Kaptein Sabeltanns Verden. Men til tross for en omsetning på 22,5 millioner, endte Piratprodukter AS med 92.026 kroner i underskudd.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- Det er en del ekstraordinære forhold her, og sånn sett er vi fornøyd med regnskapet, sier økonomisjefen.

Lavere besøkstall enn ventet og for høye personal - og vedlikeholdskostnader trakk ned. Etter åtte års besøksvekst falt besøket i fjor med 40.000 til 631.000 besøkende.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Det var tidenes tropesommer på Sørlandet, og det kom færre i slutten av juli og begynnelsen av august. På våren og høsten var besøket over budsjettet, kommenterer økonomisjefen.

Piratprodukter AS var inntil desember i fjor eid av Terje Formoes Kaptein Sabeltann AS, men ble deretter solgt til Kristiansand Dyrepark AS. Med på kjøpet fulgte rettighetene til Sabeltann-forestillingene de neste 30 årene. Tønnessen nekter å si hva dyreparken måtte betale for rettighetene.

I år jubilerer Sabeltann-showene, som for første gang ble satt opp i 1989, og Dyreparken håper å selge billett nummer en million. Det er lagt opp til 21 kveldsforestillinger med 2500 billetter hver. Til sammen håper man å selge 52.500 billetter.

NA24 Propaganda presiserer at billettinntektene fra Sabeltann-forestillingene ikke inngår i Piratprodukter AS.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere