NA24.no

Tapte Dagbladet - gikk i minus

Tapet av Dagbladet førte til underskudd for Avisenes Nyhetsbyrå.

Driftsresultatet til ANB for 2007 er gjort opp med et underskudd på drøye 1,5 millioner kroner. Resultatet etter skattekostnad er på minus 868.870 kroner, viser selskapets årsrapport. Samme år kuttet ANB personalkostnadene med drøye fem millioner. Nedgangen i salg av tjenester var på nærmere 4,5 millioner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- At Dagbladet forsvant som abonnent er den viktigste årsaken til nedgangen i inntektene, sier sjefredaktør og administrerende redaktør Hallgeir Westrum til NA24 Propaganda. Westrum påpeker at driftsinntektene samlet sett er omtrent like høye for fjoråret som i 2006. Dette skyldes at kontingenten fra A-pressens aviser ble økt med om lag 3,5 millioner.

Bruker NTB
- Det hører også med til regnskapet at vi i fjor sluttet å produsere egen nyhetstjeneste og i stedet henter denne tjenesten fra samarbeidet med Norsk Telegrambyrå, sier Westrum.

Han bedyrer at nattesøvnen er i god behold og at prognosen for ANBs resultat for 2008 er meget positiv.

- Resultatet for første kvartal er meget bra, og vi har god kontroll over både kostnader og inntekter, sier Westrum.

Sosialdemokratiske røtter
Socialdemokratisk Pressekontor ble grunnlagt i 1912 og var det første fellesorgan for arbeideravisene i Norge. I 1919 skiftet kontoret navn til Arbeidernes Pressekontor. I 1984 endret byrået navn til A-pressens Oslo-redaksjon (APOR) og ble organisert som et aksjeselskap i 1990.

1.september 2001 ble navnet Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) tatt i bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere