NA24.no

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Tar grep om IKT-sikkerhet

Sist oppdatert:
Oppretter ny arbeidsgruppe.

Regjeringen vil styrke informasjonssikkerheten i Norge. Arbeidet med å revidere de nasjonale retningslinjene for informasjonssikkerhet starter nå. En arbeidsgruppe vil legge frem et forslag til endringer innen nyttår melder Regjeringen i en pressemelding.

- Innføring av IKT og den omfattende digitaliseringen av det norske samfunnet skaper stadig nye sikkerhetsutfordringer. Det er derfor viktig at vi til enhver tid har organisert sikkerhetsarbeidet slik at vi er best mulig rustet til å møte disse, sier fornyings- administrasjons og kirkeminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Retningslinjene, som er en fellesutgivelse fra FAD, JD, SD og FD, har som formål å å skape en felles forståelse for hvilke sikkerhetsutfordringer Norge som nasjon står overfor, samt å identifisere områder der det er behov for å gjøre en ekstra innsats for å styrke informasjonssikkerheten.

Regjeringen ønsker å presentere en helhetlig satsing på informasjonssikkerhet, og de reviderte retningslinjene skal dekke hele spekteret fra grunnleggende IKT-sikkerhet til beskyttelse av de mest samfunnskritiske informasjonssystemene. Regjeringen har derfor valgt ikke å utgi en særskilt cyberstrategi for samfunnskritisk infrastruktur. Hovedtenkningen i Nasjonal sikkerhetsmyndighets forslag til nasjonal strategi for cybersikkerhet, og innspill fra høringsrunden til denne, vil i stedet inngå som en viktig del av grunnlagsmaterialet til utformingen av retningslinjene.

Arbeidsgruppa som skal revidere retningslinjene ledes av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, og består av medlemmer fra sentrale myndighetsaktører, Norsk senter for informasjonssikring og Næringslivets sikkerhetsråd.

En egen embetsmannsgruppe skal i tillegg vurdere organisering av arbeidet med informasjonssikkerhet og ansvarsdeling departementene imellom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere