*Nettavisen* Økonomi.

Tar Kanal 24 i ørene

Medietilsynet krever mer nyheter på Kanal 24.

Kanal 24s utvidede nyhetssendinger er ikke gode nok, mener Medietilsynet. Det er Kanal 24 uenige i. I februar fikk kanalen varsel om det ville komme sanksjoner for brudd på konsesjonsvilkårene.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Brudd på vilkår
- De har lagt om de utvidede nyhetssendingene sine på en slik måte at de ikke er i tråd med konsesjonsvilkårene. De skal ha fire 15 minutter lange nyhetssendinger hver dag, to av disse sendingene er erstattet med henholdsvis Tabloid og 21-nyhetene fra TV 2 og det er i brudd med vilkårene. Å videresende en annen aktørs sendinger er ikke med på å bidra til mangfoldet, slik de skal gjøre, sier rådgiver i Medietilsynet Live Nermoen.

- Men hvor alvorlig er det å få en advarsel da?

- Vi ser på advarsel som et alvorlig sanksjonsmiddel, og vi håper at Kanal 24 tar det alvorlig også slik at vi ikke må ta i bruk strengere sanksjonsmiddel som tvangsmulkt, forteller Nermoen.

Dersom Kanal 24 får tvangsmulkt vil et dagsbeløp settes, som blir løpende fra den dagen tilsynet setter den, til den dagen Kanal 24 rydder opp. Størrelsen på beløpet vil variere fra sak til sak.

I én sending
I tillegg opprettholder ikke Kanal 24 kravet om samiske nyheter i sine sendinger.

- Disse har de innlemmet i de utvidede nyhetssendingene. Det må komme i tillegg til disse sendingene, de kan ikke slå det sammen og gjøre det til ett program. Det skal tilpasses publikummet og stå alene, sier Nermoen som forteller at tilsynet nå følger ekstra nøye med på Kanal 24s nyhetssending.

I Kanal 24 har de så langt ikke tatt stilling til hvordan de skal reagere på brevet fra tilsynet.

- Vi fikk brevet i går og åpenbart har vi ført andre argumenter i vårt tilsvar enn tilsynet har gjort i sin innstilling. Jeg får sette meg ned med mine rådgivere og se hva tilsynet legger til grunn for advarselen, og så får vi se hvordan vi skal håndtere dette videre, sier Kanal 24-sjef Jan Erik Pedersen.

Ikke redd bøter
Pedersen tror ikke at dagens situasjon vil skape problemer i overføringen av kanalen fra TV 2 til SBS Radio Norge.

- Nei, det kan jeg ikke se - vi er uansett inne i en overgangsfase og det er ikke slik vi har løst dette tidligere. Uansett skal dette løses på en annen måte når SBS overtar, sier Pedersen.

- Du er ikke redd for at tvangsmulkt kan bli tatt i bruk?

- Nei det er jeg ikke, nå må vi sette oss ned og bruke noen dager på å finne ut hvordan vi skal forholde oss til advarselen, avslutter Kanal 24-sjefen.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.