Tatt av skjermen etter kommentar

Anker Jan Ove Ekeberg i TV 2 Nyhetskanalen

Anker Jan Ove Ekeberg i TV 2 Nyhetskanalen Foto: Espen Braata (Espen Braata/TV 2)

Nyhetsanker Jan Ove Ekeberg i TV 2 Nyhetskanalen ble tatt av skjermen etter avisinnlegg.

24.11.09 12:32

Ekeberg uttalte seg i forrige uke negativt om at TV 2 skulle søke konsesjon. I går ble han tatt av skjermen.

– Jeg kan bekrefte at jeg er tatt av skjermen i denne saken. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Jan Ove Ekeberg til VG.

Rett før han skulle på luften for å lede gårsdagens sending ble han stoppet av nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

– Det er riktig at jeg har gitt beskjed til Jan Ove Ekeberg at han ikke kan ha befatning med en sak han har flagget sitt syn i. Han har tatt klar stilling i spørsmål om en avtale som går inn i kjernen i dagens sak, sier Årsæther til VG.

I en kronikk i Dagens Næringsliv sa Ekeberg sin mening om den nye konsesjonen fra Kulturdepartementet. Under overskriften «Vås om TV 2-konsesjon» skriver han at «konsesjonen vil bli en belastning for TV 2. En konsesjon vil påføre bedriften økonomiske tap, og dermed svekke vår mulighet til å konkurrere med NRK.» I går ble det kjent at TV 2 led nederlag i Kabeltvistnemnda da de krevde bedre betalt for distribusjonen i kabelnettene til Canal Digital og Get.

Klubbleder i Klubb 2 Bård Zakariassen sier mange TV 2-ansatte har reagert med en følelse av at dette har med sensur å gjøre. Han reagerte også selv med vantro da han hørte at Ekeberg var tatt av luften.

– Jeg reagerte sterkt da jeg først hørte om det, men endret syn etter å ha fått forklaringen fra ledelsen, sier Zakariassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.