Telenors minutt-triks

Telegiganten vil ta betalt også etter du har lagt på røret.

30.01.10 12:00

At kundene må betale også etter at de har lagt på, det blir konsekvensen når Telenor nå legger om sitt avgiftssystem for utenlandssamtaler.

Fra 25. februar er det nemlig slutt på å betale for telefonsamtalen til utlandet per sekund. Da går Telenor over til å ta betalt per minutt, uansett hvor mye eller lite av minuttet man bruker. Det skriver Dagens Næringsliv.

Reagerer
Post- og teletilsynets Willy Jensen reagerer sterkt på endringen. Han mener at Telenorkundene ikke bør betale for samtalen etter at de har lagt på røret.

- Det er ikke mulig at man driver med minuttaksering i et utviklet land som Norge. Hallo! Det var slik man gjorde på 1960-tallet, sier direktør Willy Jensen i tilsynet til DN.

Derfor har Jensen sendt et brev til Telenor, for å få telekjempen til å redegjøre for saken. Han truer også med et forbud mot minuttprising, hvis ikke Telenor legger om på planene.

Ingen andre
Det er ingen andre norske teleselskaper som har gått over til minuttprising. Likevel forsvarer Telenor endringen.

- Vi prøver å rydde opp i en uoversiktlig situasjon, og det er viktig for oss å vektlegge det totale regnestykket. Og det at vi nå går fra å ta betalt per sekund til minuttaksering, gjør at vi også kan ta litt lavere minuttpriser, sier Telenors informasjonssjef Anders Krokan til Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.