NA24.no

Foto: Tommy H. Brakstad

Teller presseklipp

Fortsatt den viktigste måleparameteren for mange informasjonsavdelinger.

Dette viser en fersk undersøkelse Norstat har gjennomført blant kommunikasjonsdirektører og -sjefer i privat næringsliv, offentlig sektor og organisasjonsliv på vegne av PR-byråenes interesseorganisasjon Norske Informasjonsrådgivere.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tallene viser at hele 96 prosent av norske kommunikasjonstopper aktivt måler arbeidet de utfører. Og fremdeles er evaluering av presseklipp den viktigste måleparameteren for mange informasjonsavdelinger ifølge pressemeldingen fra interesseorganisasjonen.

Hele 94 prosent av de spurte oppga at de foretok en eller annen form for måling, og respondentene kunne velge flere alternativer. 86 prosent svarte at evaluering av presseomtale var viktig i denne sammenheng, mens 69 prosent benyttet ulike former for omdømmemålinger. Hver fjerde respondent oppga også vurderinger av salgsresultater og lignende som et måleområde for aktivitetene.

- Selv om evaluering av presseaktiviteter fremdeles er viktig for et flertall av de spurte, er det spennende å se at såpass mange også tar i bruk noe mer avanserte måleverktøy knyttet til omdømme, sier Gullkorn-sjef og NIR-styremedlem Øystein Bonvik.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere