*Nettavisen* Økonomi.

Terje Håkonsen tapte i retten

TAC krevde 350.000 kroner fra Tromsø 2018, men tapte igjen.

17.02.09 12:35

Terje Håkonsens snøbrettselskap tapte første runde i Nord-Troms tingrett. Og gikk også på en smell i ankesaken i Hålogaland lagmannsrett, viser den ferske dommen.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Vurderer Høyesterett
- Jeg vil sette meg ned med mine klienter og vurdere om dommen skal ankes. Lagmannsretten sier at utlendinger har et annet rettsvern enn nordmenn i slike saker, noe vi synes er vanskelig å håndtere i forhold til idrettsutøvere TAC har på besøk hvert år. Dette har stor prinsipiell betydning, sier advokat Joakim Marstrander til NA24 Propaganda.

The Arctic Challenge (TAC) og brettkjøreren Andy Finch krevde oppad begrenset erstatning på 350.000 kroner. Årsaken er at det nå oppløste OL-selskapet Tromsø 2018 AS benyttet et bilde av Finch fra TAC 2004 i kampen om å bli Norges OL-søkerby i 2007.

- Både klienten og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Vi har vunnet på alle punkter i to rettsinstanser og har blitt tilkjent saksomkostninger, sier Tromsø 2018s advokat Øystein Martin Sagen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

200.817 i saksomkostninger
Søknaden med et bilde av Andy Finch tatt av fotograf Yngve Olsen Sæbbe ble trykket opp i 1000 eksemplarer og lagt ut på nett. TAC og Finch mener bildebruken var urettmessig, og viste til åndsverkloven og markedsføringsloven. Men også anken i saken gikk feil vei, og nå må TAC og Finch ut med 200.817 kroner i saksomkostninger til Tromsø 2018 AS.

- Lagmannsretten ser også bort fra at Tromsø 2018 først spurte om å få bruke bilder fra TAC, og at de fikk nei, kommenterer Marstrander.

- Trist sak
Tromsø 2018 AS sin advokat synes dommen er spennende rent prinsipielt, og at den nok vil bli diskutert i juridiske kretser. Ifølge advokat Sagen finnes det ikke rettesnorer fra Høyesterett.

- Tror du denne saken kan ende opp der?

- Det kan tenkes, men det blir opp til motparten, ikke oss.

I forbindelse med den første rettsrunden uttalte Tromsø 2018s daværende kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen at han synes saken var trist.

- Jeg synes det er trist at The Arctic Challenge AS velger å kreve inn store pengesummer for ett enkelt bilde som ble tatt i et arrangement som var finansiert av Tromsø kommune, Troms fylkeskommune og det lokale næringsliv i nord. De kom hit som våre gjester, og landsdelen betalte storparten av arrangementet, sa Ingebrigtsen.

Les også: Misbrukt stjerne gir bort 200.000

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag