NA24.no

Foto: TV2

Thomas Henschien blir utvikler

Tidligere TV2 journallisten blir markedssjef i APPY.

Thomas Henschien (42) blir markedssjef i APPY (tidligere ComCom) som utvikler og markedsfører apps og mobilreklame. Henschien kommer fra TV2-nyhetene, der han har vært nyhetsanker og redaksjonssjef for TV2 Nyhetskanalen,melder selskapet.

- Veldig mye kommer til å skje på små skjermer i årene som kommer, og jeg gleder meg til å jobbe med en mobilutvikling som opptar og påvirker de aller fleste av oss, sier Henschien.

APPY ble startet i 2006 og har fokusert på mobilteknologi tilpasset tradisjonelle annonsører, organisasjoner og offentlige virksomheter.

Teknologien er et innholds- og distribusjonsverktøy for mobilbrukere som ønsker nyheter, informasjon, reklame, væroppdateringer, billetter, rabattkuponger og strekkoder. Budskapene legger seg i skjermen på mobilen og ikke i innboksen.

APPY har i tillegg utviklet apps for flere norske TV-serier,står det i meldingen.

Nylig gikk forretningsmann og tidligere bergensordfører Herman Friele inn med fire millioner kroner i en rettet emisjon på til sammen åtte millioner kroner. Selskapet har brukt rundt 55 millioner kroner på teknologiutvikling. De største mobiloperatørene i Thailand gikk i fjor sammen om å bruke teknologien til APPY for å formidle informasjon til sine brukere,melder selskapet.

- Jeg skal fremme medieproduktet mer enn teknologien. I fortsettelsen blir det mer fokus på hva teknologien betyr for brukerne, og min rolle blir å presentere dette for spesielt mediebedrifter både i Norge og internasjonalt, sier Henschien.

Administrerende direktør Svein Johnsen i APPY er svært tilfreds med å ha fått Henschien med på laget, og fremhever at slik kunnskap om innhold og informasjonsformidling er avgjørende for å markedsføre konseptet som er utviklet.

- Thomas tar med seg verdifull kompetanse, i en viktig fase for selskapet.

Markedet for skjermbaserte innholdstjenester på mobilen er i ferd med å åpne seg, og vår teknologi er verdensledende. Internasjonalt øker bruken i omfang og vil raskt bli mer vanlig i Norge fremover, sier Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere