*Nettavisen* Økonomi.

«Thor Heyerdahl» slår «Han Solo»

BRA, MEN IKKE BEST: «Kon-Tiki» og Pål Sverre Valheim Hage som «Thor Heyerdahl» dro flere besøkende enn Harrison Ford som «Han Solo». Foto: Matt Crossick (Pa Photos)

Ingen norsk rekord for ny runde med «Star Wars».

21.12.15 14:47

Det ble ingen rekord for premierehelgen, som denne gang var onsdag-fredag. Besøket var 161.887, viser tall fra Film & Kino.

– Det har vært en enorm interesse for filmen. Og det var forventet at den skulle trekke «hardcore-fans», men den når ikke helt opp til andre filmer, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i Film & Kino til Nettavisen.

Det er flere andre filmer som kan vise til bedre besøkstall de tre første åpningsdagene. Blant annet den norske kinosuksessen «Kon-Tiki».

Så langt er det over en kvart million nordmenn som har fått med seg «Star Wars: The Force Awakens», som filmen heter. 81.989 så filmen første dag.

Tross fravær av norsk rekord er tallene hyggelig lesning for kino- og videobransjen.

– Nesten 260 000 besøk på fem dager rett før jul er godt besøk, fortsetter Langballe.

Fakta

Åpningshelg

Totalt solgte «Star Wars Episode I: Den skjulte trussel» 426.679 billetter da den gikk på kino i 1999. Oppfølgeren i 2002 ble sett av nesten 400.000 på kino. «Star Wars Episode III: Sithene tar hevn» solgte 319.798 billetter. De eldste filmene har Film & Kino ikke tall for.

Side2 kastet terningen til fem, og mente:

- Abrams stjeler over en lav sko (fra de tidligste filnene red anm), men han gjør det med kløkt, kunnskap og kyndig regi.

Daisy Isobel Ridley har en av hovedrollene i den nye «Star Wars»-filmen. Hun spiller skraphandleren Rey i storfilmen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skuespiller Pål Sverre Valheim Hagen spiller Thor Heyerdahl i filmen «Kon-Tiki». Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag