NA24.no

Tidenes største PFU-klage: Hevder det er begått 4000 presseetiske brudd

GENERALSEKRETÆR i PFU: Kjersti Løken Stavrum
GENERALSEKRETÆR i PFU: Kjersti Løken Stavrum Foto: Stian Lysberg Solum
Sist oppdatert:
Anders Cappelen har fremmet klagene til PFU på vegne av kirurg Per Kristian Eide.

Den historisk omfattende saken behandles mandag.

TV 2 er innklaget for 70 nyhetssaker som kanalen har publisert på TV og nett, samt for meldinger på Facebook og Twitter. I tillegg er fire artikler i Aftenposten, seks NTB-meldinger og tre artikler i BT klaget inn.

Klagen mot TV 2 består av 52 separate klagesaker og er på nær 1.500 sider pluss vedlegg, mens sakene mot de tre øvrige mediene teller til sammen rundt 400 sider. Inkludert tilsvar og kommentarer er materialet på over 3.500 sider.

Nevrokirurg Per Kristian Eide.

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund sier følgende om sakens omfang:

– Klagen er laget for å være stor. Det vil være uheldig hvis noen får en oppfatning av at man må skrive langt for å nå gjennom overfor PFU.

– Det er flere separate klagesaker, og brutt ned på hver enkelt blir det ikke et unormalt høyt antall sider. Dessuten er det en meget omfattende og kompleks sak som dreier seg om hjerneforskning og sykdommer det er utfordrende å gjøre rede for, sier Anders Cappelen til NTB.

Han slår tilbake mot Løken Stavrum:

– Som leder for PFU-sekretariatet skal hun være en nøytral saksbehandler. Det er uholdbart at hun kommer med negative karakteristikker av min klage som ennå ikke er behandlet, sier Cappelen.

De påklagede sakene ble publisert i tidsrommet fra 6. desember 2012 til 24. oktober 2013. PFU mottok klagen i desember 2013. En omarbeidet og forkortet klage ble levert våren 2014.

Nyhetssjef Niklas Lysvåg mener TV 2 har fulgt pressens etiske kjøreregler.

– Både omfanget og formen på klagen er uvanlig. Vi har brukt mye tid på å imøtegå klagene og mener at vi ikke har brutt god presseskikk, sier han.

LES også: Gelius klager Dagbladet inn for PFU

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere