*Nettavisen* Økonomi.

Tidligere NDL-leder: - Jeg er skikkelig lei meg

BEKLAGER: Tidligere NDL-leder Lena Andreassen legger seg langflat etter at hun kopierte et gammelt blogginnlegg av Sindre Låstad for deretter å bli publisert på Aftenpostens debattsider. - Jeg er skikkelig lei meg, sier Andreassen til Nettavisen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Lena Andreassen kopierte gammelt blogginnlegg, og ble publisert på Aftenposten. Nå beklager hun.

11.10.14 16:56

Fredag skrev Nettavisen om Lena Andreassen som kopierte et blogginnlegg skrevet av Sindre Låstad i Glabladet.no, for deretter bli publisert på Aftenposten.nos debattsider.

Nå legger den tidligere Norwegian Defence League-lederen seg langflat.

- Jeg er skikkelig lei meg. Dette var en glipp fra min side. Teksten var aldri ment å stå i mitt navn. Jeg har også sendt en beklagelse til Sindre, sier Lena Andreassen til Nettavisen.

- Kom feil ut
Aftenposten ble gjort oppmerksom på blemmen, og fjernet innlegget fra sine sider. Debattredaktør i Aftenposten, Erik Tornes, sendte så en epost til den opprinnelige forfatteren der han blant annet skriver at han har «jobbet i debattredaksjonen i syv år og har aldri opplevd lignende».

- Noen ganger kan man ta utrolig feil valg. Dette siste kom veldig feil ut, forklarer Andreassen om det som skjedde.

Takker Låstad
Lena Andreassen sier hun brøt med Norwegian Defence League i 2011, og takker Sindre Låstad for at hun er den hun er i dag.

- Sindre og bloggen hans skal ha æren for at jeg er der jeg er i dag. Bloggen har hjulpet meg mye på vei fra å komme meg videre fra NDL-tiden, sier hun og fortsetter:

- Jeg har kommet meg over alle netthaterne, og tar meg ikke lenger nær av hva de skriver.

- Hvorfor brøt du med NDL?

- Indre strid. Jeg hadde blant annet muslimske venner og ville samarbeide med imamer.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.