- TV 2 er ikke en god plass å være for en dame på over 50 år, sa Trude Teige da hun sluttet i kanalen for tre år siden.

Etter flere uker med TV 2-skandaler i kjølvannet av #metoo-kampanjen, tar hun bladet fra munnen og forteller mer om sine opplevelser i TV 2.

- Jeg hadde levd lenge med det sex-fikserte språket. Det avtok med årene. Men i alle år fant vi oss i hersketeknikkene til en del menn. Til slutt ble jeg kvalm når jeg gikk inn døra til TV 2, sier Teige til Dagbladet (bak betalingsmur).

Teige forteller at det var en veldig machokultur da hun i 1992 begynte i nye TV 2. I starten fikk mange unge damer fikk jobb og middelaldrende menn var sjefene.

Det utviklet seg et språk og kultur som Davy Wathne tidligere har omtalt som «garderobeprat». Teige sier det var «sleivete kommentarer og bemerkninger av sexistisk karakter», eller «teite grisevitser», som hun mener er ubehagelig for kvinner å høre på.

Hun har selv aldri opplevd seksuell trakassering, men opplevde at TV 2 ikke verdsatte en moden kvinne, men istedenfor dyrket de unge og vakre.

I 2009 skrev hun sin første bok om tv-journalisten Kajsa Coren, og da beskrev hun en sjef som sa følgende:

«Kvinner på denne kanalen skal være slik våre kvinnelige seere drømmer om å være: Proffe, dyktige, velpleide, velkledde og pene. Og de skal være slik at våre mannlige seere får (..) våte drømmer.»

- I et så mannsdominert miljø, går kvinner tidligere ut på dato, sier Teige til Dagbladet.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 sier til avisen at det gjør inntrykk å høre om Teiges opplevelser, men at mye har skjedd siden hun sluttet i 2014.

- Nå er vi opptatt av å få alt på bordet, gjøre det som er riktig, og forsikre oss om at vi har en god kultur i alle deler av TV 2 framover, sier Willand.