NA24.no

Tier om Ny Tid-salg

Damm-sjef og styreleder i Ny Tid vil ikke bekrefte om magasinet skal selges.

- Det arbeides med flere alternativer og foreløpig er det for tidlig å si noe, sier en ordknapp styreleder til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tom Harald Jenssen er både styreleder i Ny Tid og sjef for Damm. Han vil heller ikke bekrefte om Ny Tid skal legges under Egmont når Damm og Cappelen etter planen skal slås sammen i september.

- Jeg så at det var noen skriverier om det i sommer. Det kommer ikke fra meg. Foreløpig er det for tidlig å si noe om, sier Jenssen.

Dyr erfaring
Omleggingen av Ny Tid har blitt en dyr erfaring for forlaget NW Damm & Søn. I løpet av det første året tapte ukeavisen over 16 millioner kroner. I årsrapporten skriver styret at de er på utkikk etter en eier som har erfaring fra avisdrift.

- Det å foreta en så radikal omlegging som det vi gjorde da vi la om Ny Tid fra tabloid- til magasinformat er det få som har gjort tidligere. Det koster naturlig nok mye penger. Vi gikk også ut med et opplag på 60.000 fra starten og distribuerte bredt, sier Jenssen.

Ny Tid har ikke ønsket å bekrefte opplagstall, men antakelsene går på at opplaget er i underkant av 10.000.

- Har lært av prosessen
- Har dette vært en dyr erfaring for Damm?

- Det har vært en erfaring og vi har gjort endringer. Vi har blant annet justert opplaget og jeg er veldig godt fornøyd med utviklingen nå. Det ser veldig positivt ut, sier Jenssen.

- Hvor lenge vil det gå før det blir en avklaring rundt Ny Tid?

- Det arbeides med flere alternativer, men dette er ikke noe som har noen hast for oss nå, sier Jenssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere