NA24.no

Tjener mindre på jobbfester

Foto: Scanpix
Gyro har mistet fart etter finanskrisen.

Eventbyrået hadde et fall i inntektene på 15 prosent i 2008, ned fra 220 millioner kroner i 2007 til 187,3 millioner kroner i 2008.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Resultatet før skatt ble nær halvert. Men det er fortsatt lønnsomt å lage gøy for bedrifter. Selskapet som organiserer små og store events, kongresser og konferanser fikk ett overskudd før skatt på 13,4 millioner kroner, mot 25,1 millioner kroner året før.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Tøft siden september
- Denne nedgangen i omsetningen skyldes, etter styrets mening, i hovedsak den reduserte investeringsvilligheten for eventtjenester som spredde seg i markedet som en konsekvens av den internasjonale finanskrisen som har preget verdensbildet siden september 2008, skriver styret i sin årsberetning.

Styret melder videre at det er igangsatt omfattende restruktureringstiltak i selskapet.

Kurven for selskapet har de siste årene pekt opp og ned. I 2003 var inntektene på 153,9 millioner. Året endte det på 116,2 millioner. I 2005 var det opp til 257,3 og i 2006 stoppet inntektene på 246,6 millioner kroner.

Også for holdingselskapet som eier Gyro ble det fall.

- For gruppen ble det også ned i 2008, rundt 30 prosent, fra 360 til 320 millioner kroner, sier daglig leder Petter Sandberg til NA24 Propaganda.

Sutter på labben
Selv om han tror 2009 blir ytterligere ned for gruppen og datterselskapene, mener han de er godt skodd.

- Vi har den senere tiden fått flere ben å stå på. Film- og medieproduksjon er en av dem, forteller han.

Han hevder også se en bedring hos bedriftene som bruker dem til eventer og konferanser.

- Vi er nok kommet litt opp av gropen og nå setter bedriftene fart igjen. Det er grenser for hvor lenge man kan sutte på labben, slår Sandberg fast.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere