NA24.no

Tjener på popkongens bortgang

(Scanpix)
Nederlandsk pensjonsfond vil tjene på Michael Jacksons tragiske bortgang.

Det nederlandske pensjonsfondet ABP, som forvalter pensjonspengene til offentlige ansatte, kan nyte godt av den kraftig økte interessen for Michael Jacksons musikk etter at han forrige uke tragisk gikk bort.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Etter at den tragiske nyheten ble kjent steg platesalget til mannen som ble kalt ”Kongen av Pop” markant. Og noen av låtene til Jackson eies av nettopp det nederlandske fondet, som er tredje størst i verden etter det japanske pensjonsfondet og vårt eget oljefond.

I fjor kjøpte nemlig ABP to musikk-kataloger som inkluderte noen av Jacksons mest populære låter, som ”You are not alone,” skriver Reuters. Apples nettbaserte musikkbutikk iTunes meldte forrige uke at ni av de mest solgte albumene var nettopp Michael Jackson, deriblant kioskvelteren Thriller.

Talsmannen for pensjonsfondet vil ovenfor Reuters ikke kommentere hvor stor avkastning de forventer på Jacksons låter, men i fjor sa fondet at de forventet en avkastning på sin musikkportefølje til å være på rundt åtte prosent årlig. I fjor kjøpte fondet en musikkportefølje fra Universal Music Group for 140 millioner euro.

Hver gang en CD-plate blir solgt, eller lastet ned via for eksempel iTunes eller spilt på radio, vil fondet få en liten andel som rettighetseier.

Ifølge Reuters er ABPs portefølje på 173 milliarder euro, og investeringene i musikkrettigheter er for å diversifisere plasseringene. Blant annet eier de rettigheter til låter av Timberlake og Beyonce, samt en større portefølje av klassisk musikk.

Fondet skal også ha vært interessert i å kjøpe Beatles-katalogen, som var eid av nettopp Michael Jackson, men den var ikke til salgs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere