*Nettavisen* Økonomi.

Tjener penger når du går på kino

Foto: Faksimile

Lønner seg å sende folk inn i kinomørket.

14.05.09 10:38

Norges største film- og kinoportal, Filmweb, fortsetter veksten. Nettsiden som selger 75 prosent av kinobillettene i Norge, gjorde det solid i 2008.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Selskapet økte omsetningen fra 18 millioner kroner i 2007 til 20,5 millioner i 2008.

Etter at alle kostnader var trukket fra var det igjen 5,8 millioner kroner før skatt. Det er opp fra 4,3 millioner kroner i 2007.

Og veksten skal fortsette;

- Det ser jo bra ut foreløpig, men vi er veldig avhengig av kinobesøket. Hvis det fortsetter slik som det har gjort de fire første månedene i år vil vi overgå omsetningen fra 2008, sier administrerende direktør Harald Løbak Sæther til NA24 Propaganda.

Etter skatt har Filmweb igjen 4,1 millioner kroner for 2008. Tre millioner av disse får eierne Egmont, Film & Kino, Norske Filmbyråers Forening og en rekke av de regionale kinoselskapene tal del i.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Filmweb er leverandør av produkter og tjenester for salg markedskommunikasjon til film- og kinoindustrien. I 2008 styrket selskapet sin posisjon gjennom et omfattende arbeid med utvikling og tilrettelegging av bransjetjenester for film- og kinoindustrien, gjennom utvikling av nye markedskonsepter for de norske filmdistributørene og gjennom et utvidet portalfellesskap med nye kinokunder, skriver styreformann Stein Sandvik i årsberetningen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.