NA24.no

Tjente millioner på TV2-salg

Sundal Collier casher inn 20 mill på TV2-salget ifølge VG.
Sundal Collier casher inn 20 mill på TV2-salget ifølge VG. Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Meglerhuset ABG Sundal Collier casher inn 20 millioner på TV2-salget.

Ifølge det VG kjenner til tjener meglerhuset ABG Sundal Collier fett på salget av TV 2. Meglerhuset drar inn honorarer i størrelsesorden 20-30 millioner kroner på salget av A-pressens aksjer til Egmont etter å ha fungert som A-pressens rådgivere i salgsprosessen.

ABG Sundal Collier ledes av sønnen til tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Knut Brundtland. Brundtland er ifølge VG nær venn med statsminister Jens Stoltenberg og var i sin tid forlover til Jonas Gahr Støre.

At Brundtland kjenner A-pressen burde det ikke være noen tvil om. Han fungerte som styreleder i selskapet for en tid tilbake før. Brundtland trakk seg imidlertid fra styret da han ble sjef i ABG Sundal Collier.

- Jeg kjenner A-pressen godt og det var naturlig at jeg tok jobben da de ønsket at vårt selskap skulle hjelpe dem med salget, sier Brundtland til VG.

I går ble det klart at det danske mediekonsernet kjøpte de resterende 50 prosentene av aksjene i tv-kanalen for 2,1 milliarder kroner og dermed gikk fra å være deleier til å bli heleier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere