NA24.no

Måns Zelmerlöw og Sverige gikk til topps i lørdagens Eurovision Song Contest. Landet var også en klar vinner i sin semifinale.
Måns Zelmerlöw og Sverige gikk til topps i lørdagens Eurovision Song Contest. Landet var også en klar vinner i sin semifinale. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

To fagjuryer diskvalifisert i Eurovision

Sist oppdatert:
Fagjuryene i Makedonia og Montenegro ble diskvalifisert i Eurovision Song Contest. Det endelige resultatet blir imidlertid ikke påvirket.

Diskvalifiseringen skjer etter rådføring med konsulentselskapet PwC, som er den uavhengige avstemningsobservatøren, opplyser Den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

Som følge av avgjørelsen var stemmene fra disse landene bare basert på telefonstemmer, mens det normale er at fagjuryene og telefonstemmene teller 50 prosent hver.

EBU oppgir ikke noen grunn til diskvalifiseringen. Utestengelsen av de to fagjuryene skal tas opp under et EBU-møte i juni.

Etter finalen lørdag kveld – der Sverige og Måns Zelmerlöw gikk til topps – er også detaljer om resultatene fra de to semifinale gjort kjent. I den første vant Russland, mens Sverige var best i den andre. Norge var i samme semifinale som Sverige, og endte på en fjerdeplass av de ti landene som gikk videre. For ikke å påvirke avstemningen i finalen holdes semifinaleresultatene hemmelig til det hele var over.

Norge, som stilte med Mørland & Debrah Scarlett, endte på åttendeplass i finalen i Wien lørdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere