Tone-blogger må slette bloggene

Foto: Paul Weaver (Nettavisen) Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Vi håper dette nå betyr at alle forstår at denne type opptreden er uakseptabel

04.03.13 16:54

Fredag leverte kjendisadvokat John Christian Elden en begjæring om å få stoppet bloggene som Christian Burmeister hadde lagt ut om Eldens klienter, Tone Damli Aaberge og Lene Nystrøm.

– Begjæringen er tatt til følge av byfogden og bloggeren er pålagt å slette bloggene sine, sier Elden til Nettavisen NA24.

– Vi håper dette nå betyr at alle forstår at denne type opptreden er uakseptabel, og er godt fornøyd med rettens kjennelse, fortsetter han.

Tilkjennes 14.000

Ifølge Elden har retten sagt at bare omkostningene med selve begjæringen tilkjennes, det vil si 14.000 kroner og at resten må tas i erstatningskravet

– Det er helt i orden for oss, sier Elden.

Christian Burmeister vil etterkomme dommer Helge Rivedals vilje, ifølge hans PR- og kriserådgiver Jarle Aabø.

– Burmeister er meget fornøyd med at Rivedal barberte Elden og hans to advokaters økonomiske krav med 37.725 kroner. Det er stor forskjell på 51.870 og 14.150 kroner, sier Aabø til Nettavisen NA24.

(Saken fortsetter under bildet.)

Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)

I begjæringen om å få stoppet blogget som ble levert Oslo byfogdembete, fredag, krever kjendisadvokat John Christian Elden 51.870 kroner i saksomkostninger. Tre advokater har jobbet med begjæringen og over 20 timer er lagt ned.

Det får Burmeisters rådgiver til å se rødt.

– At Elden vil flå Burmeister med en oppsiktsvekkende omkostningsoppgave på nesten 52.000 kroner må sees i lyset av at Elden allerede har truet med å slå Burmeister konkurs. En normal kostnad for å skrive den begjæringen Elden og hans to ekstraadvokater har konstruert ville vært rundt 15.000 kroner, sier PR-rådgiver Jarle Aabø, som er rådgiver for Christian Burmeister.

Les mer: – Skal slå Christian konkurs

Han understreker at uansett hva retten konkluderer med, vil Burmeister gjøre som retten sier.

– Må han fjerne den sensurerte bloggen vil begrepet «ELDENELDEN» allikevel bli stående igjen som et nytt uttrykk for det vi ikke snakker så høyt om, sier PR- og kriserådgiveren.

Langt høyere erstatningskrav

Etter hva Nettavisen NA24 erfarer har Christian Burmeister hatt en nesten en halv million klikk i helgen.

– Aabøs nyintroduserte begrep «ELDENELDEN» er bare hyggelig i seg selv. Uttalelsen for øvrig høres ut som de regner med å tape saken. Jeg avventer retten. Erstatningskravet er nok langt høyere enn 52.000, men det kommer vi tilbake til senere, sier John Christian Elden til Nettavisen NA24.

– Hvorfor Aabø lurte bloggeren til å legge ut artikkelen på nytt etter at den først var fjernet, og jeg hadde avsluttet saken, begriper jeg ikke. Det kan bli svært kostbart for klienten, fortsetter han.

Aabø ler av Eldens kommentarer.

– At jeg har lurt noen er det reneste vås og sprøyt, men det viser bare hvor upresis Elden er, sier han.

Kan ta tid

Bakgrunnen for saken er den etter hvert mye omtalte bloggen til Christian Burmeister. I bloggen kunne man lese detaljerte påstander om privatlivet til Tone Damli Aaberge, Aksel Hennie og en rekke andre kjendiser.

Det var onsdag kveld i forrige uke Tone Damli Aaberge kontaktet kjendisadvokat John Christian Elden for å få bloggen stoppet. Bloggen vakte enorm oppmerksomhet og oppnådde 178.000 unike besøkende på onsdag. Til vanlig har den rundt 5.000 lesere.

Regninger på 70.000 kroner

Mandag la Burmeister ut en melding på bloggen hvor han ber om støtte fra sine lesere.

– Jeg befinner meg nå i en kostbar krig med Elden & Co, og kostnadene for Elden sin begjæring og vår klage til advokatforeningen ser ut til å nærme seg 70.000 kroner. Alle støtteerklæringer, store eller små, er derfor nå blitt svært viktige, skriver han.

Les også: – Elden har bidratt til å øke konfliktnivået

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.