*Nettavisen* Økonomi.

Tone fikk fjernet blogginnlegg

Foto: Helle Frost/Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det å spre usanne rykter og tro at det er greit, kan vi ikke sitte å se på.

27.02.13 21:26

Onsdag kveld kontaktet Tone Damli Aaberge (24) kjendisadvokat John Christian Elden for hjelp.

Bakgrunnen skal være at det har florert florert av kommentarer og blogginnlegg på nettet, enkelte av svært negativ karakter.

Og det var spesielt ett blogginnlegg Tone ville få stoppet - et innlegg som er blitt delt av over 2000 personer på Facebook.

I bloggen blir både Tone og Aksel, samt en rekke andre personer navngitt, også som årsaker til hvorfor de to har gått fra hverandre.

Innholdet fjernet
Innlegget lå ute i sin helhet store deler av onsdagen, men rundt klokken 19.30 var innholdet i innlegget slettet, bare tittelen samt en kommentar står igjen.

- Når man driver en blogg, så må man forholde seg til de reglene det innebærer å drive en. Det å å spre usanne rykter og tro at det er greit, kan vi ikke sitte å se på, sier Tones manager, David Eriksen, til Nettavisen NA24.

Innholdet i innlegget, som nå altså er ferdig, karakteriserte John Christian Elden slik:

- Den er juridisk straffbar slik den foreligger. Så får vi se om han er smart nok til å fjerne den raskest mulig, eller om vi må gå via flere skritt. Den er hårreisende i sin form, man kan ikke gå ut slik i det offentlige rom og komme med påstander som rammer en rekke personer.

Skal drøfte mulige forfølgelser
- Vil dere gå etter andre liknende innlegg på nettet?

- Vi vil følge med på om andre sprer samme dritt, og i så fall vurdere både straffeansvar og økonomisk ansvar, sier Elden til Nettavisen NA24.

- Det må markeres at man er milevis over grensene for anstendighet og norsk lov. Jeg vil sette meg ned med Tone og drøfte hvem vi skal forfølge og på hvilken måte, fortsetter Elden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.